Na posnetek je bilo treba čakati dlje, kot je bilo sprva predvideno. Foto: Klemen Slakonja Facebook
Na posnetek je bilo treba čakati dlje, kot je bilo sprva predvideno. Foto: Klemen Slakonja Facebook

Video Putin, Putout je na omrežju YouTube zbral več kot 6,5 milijona ogledov, a za Golden Dump (The Trump Hump) je sponzorje iskal zaman. Zato se je obrnil na spletno platformo Adrifund, kjer so si uporabniki z denarnim prispevkom zagotovili vstopnice za premiero in predpremiero najnovejšega videa.

Zadal si je, da bi v 36 dneh zbral 10.000 evrov, a to mu je uspelo že 22 dni pred iztekom roka. Znesek, s katerim bi lahko pokril osnovne stroške produkcije novega spota, je močno presegel, saj je zbral 31.141 evrov.

S kampanjo mu je uspelo zbrati dovolj denarja za produkcijo, a kot je zapisal na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook, se je kljub temu nekaj statistov in članov ekipe moralo odreči honorarju.

Tisti, ki so njegovo kampanjo podprli na slovenski platformi za množično financiranje, so si lahko posnetek v celoti ogledali že v petek v ljubljanskem SiTi Teatru, drugi pa so morali na najnovejšo imitacijo čakati do danes.

Imitirati želi tudi Angelo Merkel
Čeprav je Slakonja obljubljal, da bo posnetek na omrežje YouTube naložen že takoj po premieri, se je uradna predstavitev zaradi tehničnih težav zavlekla do danes.

Trump je v videu predstavljen v času volilne kampanje, v spotu pa ne manjkajo niti lepotice, scene zabav in blišča. Videospot se konča s Trumpovim sloganom: Naredimo Ameriko spet veliko (We can make America great again). Slakonja je znan po tem, da se svojih projektov loteva študijsko. Kot je dejal, v spote poskuša vključiti dejanske dogodke in izjave ter prepričanja ljudi, ki jih posnema.

Po Putinu in Trumpu pa je še vedno poln idej - imitirati želi še Angelo Merkel, popzvezdnike, kot je Justin Timberlake, lotiti pa se želi tudi športnikov. Putin, Putout je imel zelo malo ogledov čez lužo, verjame pa, da bo ta številka pri imitaciji Trumpa občutno višja.

Golden Dump (The Trump Hump) si lahko v celoti ogledate spodaj.