Majhen vibrator po imenu solo uporablja za svoje delovanje sončno energijo. Foto:
Majhen vibrator po imenu solo uporablja za svoje delovanje sončno energijo. Foto:

Varčevanje z energijo, uporaba alternativnih virov energije in recikliranje so danes stvari, ki se nanašajo na vsa področja človekovega delovanja, tudi na različne "igračke", ki se uporabljajo pri spolnih igricah.

V ZDA so tako začeli s t. i. Programom za recikliranje starih erotičnih pripomočkov (Sex Toy Recycling program), ki omogoča recikliranje starih, pokvarjenih in rabljenih reči iz gume, plastike, silikona in železa. To vam omogoča dvojno korist - pripomogli boste k večjemu razbremenjevanju okolja, hkrati pa vam ob vsaki pošiljki odobrijo še 10 ameriških dolarjev popusta za nakup novih pripomočkov.

Na trgu je sicer že poznanih kar nekaj seksualnih igrač, ki pripomorejo k reševanju planeta, vsaj simbolično. Oglejte si jih.

J. R.

Kondomi znamke French Letter so precej dražji od običajnih kondomov, proizvajalec pa obljublja, da višek denarja namenja revnim delavcem na plantažah kavčuka v Južni Ameriki.
Posebni lubrikant Hathor Aphrodisie je sestavljen na podlagi organske formule, ki vsebuje izvlečke sedmih rastlin, utrjen pa je s kitajskimi zelišči, ki spodbujajo spolno slo.
Sveča Good Clean Love je izdelana iz naravnih snovi, kot so vitamin E, avokado in mandeljni. Ob vročini se stopi v masažno olje.
Bič znamke S&M je izdelan iz recikliranih avtomobilskih gum.
Telesne barve Colore Moi so v izdelane iz naravnih snovi, na voljo pa so v osmih okusih.
Kondomi Kinder CondomVegan, ki jih proizvaja Glyde, ne vsebujejo mlečnega proteina, ki ga je mogoče najti v nekaterih izdelkih iz lateksa. Material, iz katerega so izdelani, ni preizkušen na živalih.