Med najbolj oboževanimi preoblekami je šolska uniforma. Foto:
Med najbolj oboževanimi preoblekami je šolska uniforma. Foto:

Obleke, ki veljajo za fetišistične, se običajno ne nosijo pogosto in ne nosi jih veliko ljudi. So bolj zasebne narave, zato so pogostejše v domači intimi ali na mestih, kjer veljajo za običajne. Oprave so najpogosteje črne barve in narejene iz usnja, lateksa, gume, plastike ter nerjavečega jekla.

Fetišistične oprave pogosto vsebujejo kose, kot so čevlji ali škornji z visoko peto, kratka krilca, korzete, ovratnice, pajace iz lateksa, ki pokrivajo celotno telo, lisice, nogavice, verige in spodnje perilo, ki več odkriva kot skriva. Pogoste so tudi obleke narejene po tredicionalnih vzorcih, kot je na primer poročna obleka narejena iz prosojne čipke. Tudi šolske, policijske in zdravniške uniforme so pogosto fetiši.

Te oprave so po navadi nošene z namenom, da sprožijo določene seksualne občutke. Ponekod pa se pojavljajo tudi v vsakodnevnem življenju. Na Japonskem je tako mogoče pogosto videti natakarice, ki so oblečene v lateks ali pa nosijo kostume francoskih služabnic.

Seveda so tudi visoke pete in korzeti stvari, ki se nosijo pogosto. Vendar pa so te splošno zaznamovane kot seksualni predmeti in obleke. Morda je razlog, da fetišistične oprave niso pogostejše, tudi ta, da niso praktične in da je večina precej neudobnih.

Ena izmed najbolj znanih in zaželenih oprav je domina. Domina naj bi bila dominantna ženska, ki nosi opravo črne barve iz usnja ali lateksa, škornje z visoko peto in bič.