Aprila so zvezdniki na dražbi prodali šest vstopnic za ogled snemanja, zbrani denar pa namenili raziskovanju novega koronavirusa. Foto: Reuters
Aprila so zvezdniki na dražbi prodali šest vstopnic za ogled snemanja, zbrani denar pa namenili raziskovanju novega koronavirusa. Foto: Reuters

Ustvarjalci kultne serije so načrtovali, da se bo igralska zasedba znova združila že aprila, maja pa bi predvajali posebno epizodo na HBO Max, vendar jim je pandemija prekrižala načrte. “Žalosti nas, da smo bili znova prisiljeni prestaviti snemanje,” pojasnjuje Jennifer Aniston, ki v seriji upodablja Rachel, “vendar preprosto ni primeren čas za tovrstne podvige.”

Produkcija bo nekoliko spremenjena, saj ne bodo vključili gledalcev, kot je bilo sprva načrtovano. “Predvidevamo, da tudi v letu 2021 ne bi mogli izpeljati projekta z občinstvom, tako kot smo si ga želeli. Seveda če se to spremeni, bomo izredno veseli. Iznajdba cepiva je edina možnost, da snemanje izvedemo na tradicionalen način,” je v intervjuju za Deadline dejal Leo Pearlman, predstavnik produkcijskega podjetja Fulwell 73, odgovornega za snemanje serije.

Zadnji znan datum snemanja je bil 17. avgust, a po najnovejših podatkih naj bi tudi tega odpovedali. Nov datum še ni predviden. "Lahko vam povem, da upamo, da bomo snemali avgusta, a iskreno povedano, to bomo storili, ko bo varno," je dejal David Schwimmer, ki v seriji igra Rossa Gellerja.

V posebni oddaji bodo ob že naštetih igralcih nastopili še: Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey) in Matthew Perry (Chandler). Vrnili se bodo na prvotno prizorišče kultne serije, na oder ameriškega studia Warner Bros. Ob igralski zasedbi serijo soustvarjajo producenti Kevin Bright, Marta Kauffman in David Crane, čeprav so posebno epizodo v večini producirali igralci sami.

Stara "klapa", novi oboževalci

Priljubljenost serije ne pojenja, saj si je prek Netflixa pridobila celo novo generacijo mlajših gledalcev. Govorice o vrnitvi Prijateljev so se okrepile po tem, ko je 51-letna Anistonova oktobra lani na Instagramu objavila skupno fotografijo celotne zasedbe.

Programski direktor HBO-ja Max Kevin Reilly je povedal, da bo epizoda zajela duh časa, ko so se "prijatelji – in gledalci – zbrali skupaj v resničnem času".