Bosta Paul McCartney in Ringo Starr, nekdanja člana Beatlov, združila moči in nastopila skupaj? Foto: EPA
Bosta Paul McCartney in Ringo Starr, nekdanja člana Beatlov, združila moči in nastopila skupaj? Foto: EPA

Sir Paul McCartney bo namreč gostil veliki dobrodelni koncert 4. aprila v newyorški dvorani Radio City Music Hall, medtem ko bo Ringo Starr med častnimi gosti prireditve. Organizatorji napovedujejo tudi skupni nastop članov najbolj priljubljene skupine 60. let The Beatles.

Vendar pa predstavnika za javnost obeh legendarnih glasbenikov nista potrdila njunega skupnega nastopa. Starrov predstavnik je dejal, naj bi nekdanji bobnar Beatlov odpel nekaj pesmi, vendar v solistični izvedbi. Na koncertu naj bi nastopili še Sheryl Crow, Donovan, Eddie Vedder, Ben Harper in Moby.

Kljub drugačnim napovedim predstavnikov za javnost obeh glasbenikov pa predstavniki Fundacije Davida Lyncha, ki bodo organizirali dobrodelni koncert v New Yorku, napovedujejo njuno združitev. Z dobrodelnim koncertom želijo zbrati sredstva za učenje otrok meditacije.

Ameriški kultni režiser je namreč tudi sam veliki ljubitelj takšne vrste meditacije, njegova knjiga Kako ujeti veliko ribo - meditacija, zavest in ustvarjalnost, pa je prevedena tudi v slovenščino.

Sir Paul je povedal, da tudi sam meditira. "Upam, da jim bo meditacija pomagala pri iskanju mirnejšega življenja v ne tako mirnem svetu," je dejal nekdanji član Beatlov, ki si z meditacijo pomaga v stresnih trenutkih.

Nekdanja člana Beatlov, Paul McCartney in Starr, sta zadnjič skupaj nastopila leta 2002 na koncertu Erica Claptona.

A. M.