Nadarjeni Portugalec je s svojo evrovizijsko balado osvojil srca poslušalcev iz vse Evrope. Foto: Reuters
Nadarjeni Portugalec je s svojo evrovizijsko balado osvojil srca poslušalcev iz vse Evrope. Foto: Reuters

Salvador Sobral, ki je maja Portugalski prinesel prvo evrovizijsko zmago, je po skoraj treh mesecih čakanja dobil ustreznega darovalca srca in v lizbonski bolnišnici Santa Cruz so uspešno izvedli presaditev.

Kirurgi iz lizbonske bolnišnice so sporočili, da je 27-letni glasbenik v dobrem stanju. "Operacija je potekala dobro," je za portugalski dnevnik Publico povedal kirurg Miguel Abecasis. "Salvador je bil zelo dobro pripravljen. Je mlad moški, ki je razumel zapletenost posega."

Abecasis je povedal tudi, da mu je nadarjeni glasbenik pred petkovo operacijo zaželel srečo. Zdaj je za Sobrala na vrsti dolgo okrevanje, vendar ga po besedah zdravnikov nato čaka "popolnoma normalno življenje."

Priljubljeni pevec je dolgo trpel za kronično srčno boleznijo, konec septembra pa je bil zaradi poslabšanja stanja hospitaliziran. Od svojih oboževalcev se je poslovil nekaj tednov pred tem na čustvenem koncertu v Estorilu, kjer je v objemu svoje sestre Luise, ki je zanj napisala zmagovito evrovizijsko pesem Amar Pelos Dois, tudi zajokal.