Sirkova je tri dni preživela na otoku Faial. Foto: EMA
Sirkova je tri dni preživela na otoku Faial. Foto: EMA

"Snemanje razglednice je bilo zame prava uganka. Tri dni smo se prepuščali usodi narave, ki se je dobesedno poigravala z nami," je povedala v smehu Sirkova. Razložila je, da so bili priča muhastemu vremenu: "Od sonca do največjega naliva v roku pol ure."

Letos so organizatorji odločili, da bodo izvajalci snemali evrovizijske razglednice na znamenitostih Portugalske. Sirkovi so dodelili Azore. "Ne glede na vse priznavam, da sem preživela resnično prelep izlet na otok, ki ga sicer ne bi nikoli spoznala in doživela. Med drugim sem imela tudi veliko srečo z ekipo, ki je poskrbela za snemanje moje razglednice. Sproščeni Portugalci so zame zadetek v polno," je še povedala Sirkova.

Svoj prvi obisk Portugalske v sklopu evrovizijske sage si bo predvsem zapomnila po portugalščini, ki se jo je vneto učila s svojo ekipo in domačini. "Zadnji dan mi je že marsikaj uspelo povedati brez napake. Kakšen uspeh, a," je dodala v smehu.

Pevko, ki se bo v Lizboni 10. maja predstavila v drugem predizboru s pesmijo Hvala, ne!, zdaj čakajo plesni treningi in malo počitka. "Preden v aprilu odpotujem na naslednje destinacije, kjer bom predstavljala pesem," je še dodala na koncu Sirkova.