Nevena bo po otroški Evroviziji Srbijo predstavljala še na pravi Evroviziji. Foto: Eurovision.tv
Nevena bo po otroški Evroviziji Srbijo predstavljala še na pravi Evroviziji. Foto: Eurovision.tv

24-letna Božovićeva, ki je bila rojena v Kosovski Mitrovici, je v nedeljo na srbskem izboru prepričala tako strokovno komisijo kot gledalce in bo svojo državo maja v Tel Avivu predstavljala s skladbo Kruna. Pela bo v prvem predizboru 14. maja, torej v istem večeru kot slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl. Nevena je tudi prva srbska predstavnica, ki je pred leti že zmagala tudi na srbski otroški Evroviziji, kot del skupine Moje 3 pa je srbske barve branila tudi na izboru v Malmöju leta 2013.

Jana Šušteršič, ki je stavila na pesem Viktorija, je od članov strokovne komisije dobila tri točke, od gledalcev pa nobene, zato je končala pri repu dvanajstih finalistov.

V šovprogramu so se Srbi spomnili pesmi Rock Me, s katero je Jugoslavija leta 1989 odnesla evrovizijsko zmago. Glavni pevki zmagovalne skupine Riva, Emiliji Kokić, se je na odru med drugim pridružila tudi lanska slovenska evrovizijska predstavnica Lea Sirk.

Evrovizijska "mašinerija" je sicer v polnem teku, saj se nacionalni izbori vrstijo drug za drugim. V Gruziji so zmagovalca izbrali v resničnostni oddaji Gruzijski idol, v kateri je slavil pevec Oto Nemsadze s pesmijo Sul tsin iare.

Tudi Portugalci v ogenj pošiljajo moškega predstavnika, kantavtorja Conana Osirisa, ki je prepričal s pesmijo Telemoveis.

Darude in Sebastian Rejman sta postala zmagovalca finskega evrovizijskega izbora s pesmijo Look Away. Predstavila sta tri pesmi, izmed katerih so nato javnost in žirija izbrali zmagovalno. Darude je umetniško ime Villeja Virtanena, ki velja za enega najuspešnejših finskih glasbenikov v zadnjih dvajsetih letih.

57. izvedbo Melodi Grand Prixa, kot se imenuje norveški izbor evrovizijskega predstavnika, so najbolj veseli zapustili člani skupine KEiiNO, ki bodo čim višjo uvrstitev v Izraelu skušali doseči s pesmijo Spirit In the Sky.

Vozovnico za Tel Aviv so si priborili tudi člani skupine Hatari s pesmijo Hatrio Mun Sigra, ki bodo zastopali barve Islandije ...

in Moldavka Anna Odobescu s pesmijo Stay.