Isaac Palma je zmagovalec 37. MMS-ja. Foto: BoBo
Isaac Palma je zmagovalec 37. MMS-ja. Foto: BoBo
Isaac Palma, Mario Galunič in Lorella Flego
Mario Galunič in Lorella Flego sta ob koncu večera razglasila zmagovalca: Isaaca Palmo. Foto: BoBo
Mario Galunič in Lorella Flego
Mario Galunič in Lorella Flego sta bila gostitelja večera. Foto: BoBo
false
Zmagovalec MMS-ja: Isaac Palma - Če te kdaj spustim iz rok

Zmagovalna skladba Isaaca Palme je namreč prejela 34 točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Isaac Palma si je tako na koncu delil število točk z Aniko Horvat, a je na koncu zmagal, saj mu je strokovna žirija dodelila več točk.

Štiri nagrade strokovne žirije
Najprej so sicer podelili nagrado strokovne žirije za izvedbo - to je prejel Gregor Ravnik za skladbo Med nama. Nagrada strokovne žirije za glasbo je šla v roke Tomaža Klepača iz zasedbe Klepač in Gustinčič za pesem Moje oči.

Nagrada strokovne žirije za najboljše besedilo pa je šla v roke Leonu Oblaku, ki je napisal besedilo skladbe Ruleta v izvedbi Anike Horvat. Nagrada strokovne žirije za najbolj obetavnega izvajalca – nagrada Danila Kocjančiča pa je šla v roke Aleksandru Novaku, ki je avtor skladbe in besedila za svojo pesem Mesto rož.

14 sodelujočih skladb
Na tokratni izvedbi priljubljenega poletnega festivala se je predstavljalo 14 skladb oz. izvajalcev. Festival so odprli Prifarski muzikanti s skladbo Tako kot je, je prav, sledili so The Woodlanders s pesmijo Poletje. Rok in Rokovnjači so stavili na popevko Ob morju, Igor Lija in Moni Kovačič sta pela Dober par, Francesco Squarcia se je predstavljal s pesmijo Potenza della musica, Ema Sladič pa s skladbo Vse tja do sonca.

Isaac Palma je, kot omenjeno, pel Če te kdaj spustim iz rok, Anette pa Moj dan. Daniel Rampre in Andreja Čamernik sta opominjala, da Za ljubezen sta potrebna dva, Vivjana in Robert Vatovec Music Team pa sta pela Addio, amore mio, Aleksander Novak se je predstavljal s skladbo Mesto rož, Anika Horvat je tokrat pela o Ruleti, Klepač in Gustinčič sta v ospredje postavila Moje oči, Gregor Ravnik pa je zapel skladbo Med nama.

Revijalni program v znamenju Portoroža
Prireditev sta že devetič povezovala stara znanca festivala Lorella Flego in Mario Galunič. V revijalnem programu smo slišali Žigo Rustjo, ki je zapel Portorož, 1905, Z Goričkega v Piran je šel Gašper Rifelj, Do Portoroža se je zapeljal Domen Kumar, Steffy je zapela Sonce sije na Portorož, Alya je zaželela Lahko noč, Piran, Slavko Ivančič pa izvedel skladbo Solinar.

Lani je na festivalu zmago slavila Alya s skladbo Srce za srce.

Vse skladbe letošnjih Melodij morja in sonca si lahko ogledate spodaj, zmagovalno pa tudi na desni.

Revijalni program: Alya - Srce za srce

1. Prifarski muizikanti – Tako kot je, je prav
2. The Woodlanders – Poletje
3. Rok in Rokovnjači – Ob morju
4. Igor Lija in Moni Kovačič - Dober par
5. Francesco Squarcia — Potenza della musica
6. Ema Sladič — Vse tja do sonca
7. Isaac Palma — Če te kdaj spustim iz rok
8. Anette — Moj dan
9. Daniel Rampre in Andreja Čamernik — Za ljubezen sta potrebna dva
10. Vivjana in Robert Vatovec Music Team — Addio, amore mio
11. Aleksander Novak — Mesto rož
12. Anika Horvat – Ruleta
13. Klepač in Gustinčič — Moje oči
14. Gregor Ravnik — Med nama

Revijalni program 37. MMS-ja

Zmagovalec MMS-ja: Isaac Palma - Če te kdaj spustim iz rok