Townshend je postal jabolko spora. Foto: EPA
Townshend je postal jabolko spora. Foto: EPA

Britanci so bili povabljeni, da bodo milijonsko množico zabavali med polčasoma finala ameriškega nogometa, ki bo 7. februarja v Miamiju. Ta dogodek čez lužo vsako leto poskrbi za pravi spektakel, saj ni zadoščeno le športnim užitkom, ampak med premorom na zelenici postavijo tudi pravi oder, na katerem nato vsako leto nastopa nekdo iz druščine svetovno znanih izvajalcev.

Pete Townshend - črna ovca
Prireditelji so si letos zamislili britanske legendarne rockerje The Who, a oglasilo se je združenje Child Abuse Watch s Floride, ki je opozorilo, da Pete Townshend, kitarist in glavni pisec pesmi, na oder ne bi smel stopiti, ker ga je leta 2003 britanska policija zaradi suma otroške pornografije aretirala. Kmalu so ga spustili na prostost, kljub temu pa so ga za pet let uvrstili na spisek sumljivih oseb.

"Sem velik oboževalec skupine The Who, zrasel sem z njihovimi pesmimi. Edina sporna stvar je Pete Townshend, ki bi, če bi nastopil, ameriškim družinam poslal napačno sporočilo," opozarjajo v društvu.

A odgovornih v NFL-ju (National Football League) s temi trditvami niso prepričali, saj je predstavnik lige Brian McCarthy zatrdil, da februarja na stadion LandShark The Who pridejo. "Poznamo Townshendovo zgodovino, a vemo tudi, da so bile vse obtožbe proti njemu opuščene. Delal je le projekt o zlorabah otrok."