Glasba
(1)
Koala Voice
Mesto med dvanajsterico so si izborili prvaki Špil lige Koala Voice. Po mnenju komisije Radia Si bi si nastop na katerem izmed koncertov zaslužilo več glasbenikov, a žal je bilo tokrat samo 12 mest v finalu. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Med drugim bodo nastopili tudi Fed Horses - zmagovalci lanskega natečaja Šou Rock. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Dodaj v

Koala Voice, Fed Horses, Alice Blue in drugi mladi upi na slovenskih odrih

Znani finalisti natečaja Radia Si 30 Years For You
9. januar 2015 ob 16:51,
zadnji poseg: 9. januar 2015 ob 17:26
Maribor - MMC RTV SLO

Radijski program Radio Si je v okviru javnega razpisa za koncertni nastop in produkcijo novih skladb v sklopu projekta 30 Years For You izbral 12 finalistov.

Ditka, Alkimia, Perfect Strangers, Dreamon, BO!, Alice Blue, Die Hamsters, Koala Voice, Las Cuerdas, Leonart, Revolute in Fed Horses so dobili priložnost nastopati na enem izmed koncertov 30 Years For You, ki jih v letu 2015 organizira Radio Si in z njimi zaznamuje 30. obletnico oddajanja radijskega programa za tujejezično javnost.

MMC-jeve predstavitve:
- BO!
- Alice Blue
- Koala Voice
- Fed Horses

Trije finalisti si bodo na podlagi koncertnega nastopa in prijavljene tujejezične skladbe prislužili nagrado snemanja tujejezične skladbe v Studiu 22 RTV-centra Maribor ter promocijo Radia Si v Sloveniji in znotraj mreže evropskih radijskih postaj Euranet Plus.

Ekipa Radia Si je bila pozitivno presenečena nad množičnim odzivom slovenskih glasbenikov na prvem glasbenem natečaju Radia Si, saj so poleg odličnega odrskega nastopanja iskali tudi najboljše skladbe v tujem jeziku.

Prvi koncert v okviru projekta 30 Years For You bo v soboto, 24. januarja 2015, v ljubljanskem Orto Baru, kjer bosta nastopila prva dva finalista natečaja, in sicer skupini Leonart in Revolute. 19. februarja 2015 pa bo v Studiu 22 RTV-centra Maribor prvi koncert uveljavljenih glasbenih skupin, nastopili bodo Happy Ol' McWeasel.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Matjaz82
# 12.01.2015 ob 10:31
Glasbeni natečaji so dvorezni meč, saj tudi glasbenike sili k navezanosti na njih, tako kot razna društva na razpise. V bistvu pa razen zmagovalci (ki so pogosto podvrženi subjektivnim ocenam) od tega pogosto nimajo veliko, jim pa vzame veliko časa in energije. Pa še zastonj morajo igrati.

Sicer pa čestitke vsem izbranim!
Kazalo