Žur z razlogom je v zadnjih šestih letih imel že več kot 90.000 obiskovalcev. Foto: Žiga Intihar
Žur z razlogom je v zadnjih šestih letih imel že več kot 90.000 obiskovalcev. Foto: Žiga Intihar
Najuspešnejši slovenski ustvarjalec in producent svetovnega formata Umek, ki osvaja množice s svojim zvokom že skoraj dve desetletji, je že sinonim za Žur z razlogom, 28. avgusta pa se mu bo v parku Tivoli na letošnjem Žuru z razlogom pridružila tudi legenda elektronske glasbe - Carl Cox (na fotografiji levo). Foto: Organizator

Zadnjo "pravo" poletno soboto, 28. avgusta, bo v parku Tivoli že sedmo leto zapored potekala dobrodelna zabava Žur z razlogom. V ekstazo elektronske glasbe bo zbrane tudi letos popeljal najuspešnejši slovenski umetnik svetovnega formata Umek, za nepozabno doživetje pa bo skrbel skupaj s posebnim gostom – tla pod nogami bo namreč tresel legendarni Carl Cox osebno.

Umek kot "rezident" na Ibizi
V Tivoliju boste tako lahko del skupnega performansa dveh največjih ustvarjalcev elektronske glasbe svetovnega formata. Pred Žurom z razlogom bo Umek zasedel rezidenco v razvpitem klubu Space na Ibizi, kjer bo skupaj z gostiteljem Carlom Coxom soustvarjal torkove večere.

Odmevna kariera Carla Coxa se je začela že leta 1977, ko je bil star komaj 15 let. Svoj zvok je razvijal skupaj z britansko ravesceno, nezgrešljivo noto pa mu daje tudi uporaba tretje mešalne mize. Najboljši didžej zadnjih 25 let po mnenju bralcev revije Mixmag, ki živi za glasbo in čigar radijska oddaja ima več kot 4 milijone poslušalcev v 24 državah po svetu, bo skupaj z Umekom poskrbel za najodmevnejši žur letošnjega poletja, so prepričani prireditelji.

Mladi imajo čut za sočloveka
Tudi letos je namen Žura z razlogom je spodbuditi obiskovalce k donatorstvu preko SMS-ov in razvijati socialni čut med mladimi. Žur z razlogom ima vstopnino z namenom – donacijo v višini enega evra. Nato pa se lahko prepustite zvočnim in vizualnim vibracijam dveh največjih elektrovirtuozov zadnjih nekaj desetlecij. Zbrana sredstva bo organizator podelil Društvu Beli obroč, namenjena pa bodo odprtju nove prijazne sobe v Sloveniji.

Da je socialni čut med mladimi v Sloveniji dobro razširjen, pa kažejo tudi podatki, da je do zdaj v več letih Žur z razlogom naštel že več kot 90.000 obiskovalcev, ki so skupaj z organizatorjem v dobrodelne namene prispevali več kot 87.000 evrov.