Glasbena prizorišča sijejo rdeče. Foto: BoBo
Glasbena prizorišča sijejo rdeče. Foto: BoBo

Organizatorji so se pred dogodkom spomnili, da se je 7. marca zaradi epidemije novega koronavirusa ustavila celotna glasbena industrija. V pol leta je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Poletje je sicer omogočilo nekaj dogodkov na prostem v okviru omejitev, a tu sta jesen in zima, ko se dogodki umikajo v zaprte prostore.

Ob akciji Light It In Red pobudniki kampanje Mi delamo dogodke opozarjajo, da so v trenutnih razmerah "mnogi izgubili delo, zmanjšali so se dohodki že tako prekarne industrije, umaknili so se oglaševalci, dogodki so postali finančno nevzdržni, na odrih dvoran pa se nabira prah".

Akcija Light It In Red zato opozarja, "da smo tukaj" in da podpirajo mednarodno kampanjo Mi delamo dogodke, ki javnost ozavešča o nastalem položaju, obenem pa spodbujajo glasbenike, promotorje, organizatorje dogodkov, naj združijo moči. Akcijo so prenašali tudi v živo, začenši na Novi Zelandiji, še piše v sporočilu za javnost.

V Sloveniji se je akciji pridružilo več kot 20 prizorišč. Rdeče v prestolnici žarijo Ljubljanski grad, CUK Kino Šiška, K4, nekaj klubov na ljubljanski Metelkovi, lokal Čin čin in Cvetličarna.

V Izoli rdeče sveti Hangar Bar, v Cerknem Pr' Gabrijelu, v Celju pa Špital Za Prjatle, rdeče so osvetljeni tudi Mladinski center Gornja Radgona, Dom kulture Kamnik, soboški MIKK klub, bazen Železniki (Društvo ROV Železniki), Klub eMCe plac v Velenju in pa Loški Pub in trg pod gradom v Škofji Loki.

Mednarodna podpora glasbenikom