Slade prihajajo v Ljubljano. Foto: EPA
Slade prihajajo v Ljubljano. Foto: EPA

Zasedba, ki je s svojo glasbo pomembno vplivala na številne glasbene velikane, kot so Guns N' Roses, Nirvana, Sex Pistols, New York Dolls, The Clash, Kiss, Def Leppard in številne druge, ki so jim bili Slade navdih, prihaja v Slovenijo v sklopu svetovne turneje ob 50. obletnici.

Nagradna igra

V sodelovanju z organizatorjem MMC podarja dvakrat po dve vstopnici za koncert zasedbe Slade, ki bo 30. 11. v Hali Tivoli.

Izžrebanca sta bila o tem obveščena po elektronski pošti.

Pravila nagradne igre si preberite TUKAJ.

Skupina bo tako slovenskemu občinstvu predstavila svoje največje uspešnice, na primer največkrat predvajano božično uspešnico Merry Xmas Everybody, My Oh My, Run Run Away, Cum On Feel The Noize, Far Far Away, Mama Weer All Crazee Now, Cuz I Luv U, Get Down And Get With It in številne druge, s katerimi bodo popeljali občinstvo v zlato dobo glamrocka 70. in 80. let.

Slade so v svoji več desetletij dolgi karieri prodali več kot 50 milijonov plošč, njihove uspešnice so kar 23-krat zasedle lestvico 20 največkrat predvajanih skladb. Med letoma 1970 in 1973 so bili najpopularnejša britanska skupina. V tem obdobju so prodali celo več plošč kot zasedba The Beatles.

Skladba Merry Christmas Everybody je v Angliji in marsikje drugje še danes najbolj predvajana božična uspešnica vseh časov.