Veliko prahu je dvignila ločitev zakoncev Ecclestone. Njunega 24 let dolgega zakona je bilo konec v pičih 58 sekundah. Nekaj mesecev pozneje se je Bernie že sprehajal s prav tako precej višjo in precej mlajšo Brazilko Fabiano. Foto:
Veliko prahu je dvignila ločitev zakoncev Ecclestone. Njunega 24 let dolgega zakona je bilo konec v pičih 58 sekundah. Nekaj mesecev pozneje se je Bernie že sprehajal s prav tako precej višjo in precej mlajšo Brazilko Fabiano. Foto:

To je bilo leto, v katerem je pravi "baby boom" doživel modni svet, saj so se nekatere najbolj znane manekenke, kot da bi se dogovorile, umaknile z modnih stez in dale prednost materinstvu. Spisek je res dolg, od Brazilk Gisele Bundchen, Adriane Lima in Alessandre Ambrosio do že kar štirikratne mame Heidi Klum, ki pa očitno pozna "čudežno formulo", saj se je le nekaj tednov po porodu z izklesanim telesom že bohotila na modni reviji Victorijinih angelčkov.

Pri porokah je morda tudi recesija naredila svoje, saj zares razsipnih, razkošnih obredov, na katerih bi bilo več sto gostov, vsi oblečeni v oblačila najdražjih znamk, letos skorajda ni bilo. Ali pa imajo zvezdniki paparacev že vrh glave, zato so se pred njimi skrivali tako po evropskih mestih kot v Latinski Ameriki, šele čez nekaj dni pa širnemu svetu oznanili: "Pravkar poročen/-a!"

Medtem ko se je saga razhajanja Madonne in Guya Ritchieja v začetku leta končala in o njima kaj veliko več ni bilo govora, bi lahko zelo umazana postala ločitev Mela Gibsona, kar osemkratnega očka. A o tem bomo več verjetno pisali v prihodnjem letu ...

V spodnji fotozgodbi obudite spomin na novopečene starše, mladoporočence in ločence zvezdniškega sveta v letu 2009.

Minilo je le šest dni leta 2009 in zvezdniški svet je že dobil prvi naraščaj - v Los Angelesu se je rodila Seraphina Rose Elizabeth Affleck, druga hči igralskega para Ben Affleck-Jennifer Garner. Zvezdnika že imata tudi štiriletno Violet. Obe imeni sta rahlo staromodni, po mnenju hollywoodskih poznavalcev pa sta ju prav Ben in Jennifer znova naredila 'trendovski'. Ime Seraphina je sicer hebrejskega izvora in pomeni žareča, nekoliko pa spominja tudi na ime Angelina, ki je postalo zaradi Angeline Jolie zelo priljubljeno in velja za duhovno, močno ime.
Vse do decembra je bilo videti, da bo imel ameriški golfist Tiger Woods tako športno kot zasebno odlično leto. Z ženo Elin Nordegren, nekdanjo švedsko manekenko, ki je tudi hči nekdanje ministrice za migracije Barbro Holmberg, sta bila videti ganjena in očarana, ko je osmega februarja na svet privekal sinček Charlie Axel. Par ima tudi triletno hčer Sam Alexis. Tiger, takrat je veljal še za vzor na mnogih področjih, je po rojstvu dejal: 'Imeti dva otroka je preprosto neverjetno - razen noči brez spanca, ki lahko včasih načnejo živce. A če to odmislim, je dvojno starševstvo čudovito.' A družinska idila se je konec leta sesula kot hišica iz kart - Tigerjeve ljubice so se oglašale kot po tekočem traku, mediji ugibajo, kaj bo storila strta Elin, Tiger pa je celo napovedal umik iz golfa za nedoločen čas, da bi rešil zakon.
Kot prikupna Carrie Bradshaw v seriji Seks v mestu nikoli ni izkusila starševstva - še več, prav izogibala se ga je, v resničnem življenju pa je igralka in modna ikona Sarah Jessica Parker 22. junija še drugič postala mama. Z možem Matthewom Broderickom sta s pomočjo nadomestne matere postala starša dvojčic, ki sta ju poimenovala Marion Loretta Elwell in Tabitha Hodge. V njihovem domu mora biti kar veselo, saj bo za dojenčici skrbel tudi njun sedemletni brat James Wilke. 'Obožujem vonj plenic. Všeč so mi celo takrat, ko so vse premočene in tople,' je čez nekaj dni 'zažvrgolela' 44-letna Sarah Jessica.
Britanski zvezdnik Jude Law je igralko in manekenko Samantho Burke spoznal lani, med snemanjem filma o Sherlocku Holmesu. 'Spoznala' pa sta se očitno precej od blizu, saj je ona nekaj mesecev pozneje tabloidom 'raztrobila', da z Judom pričakuje otroka. 22. septembra je na svet tako prijokala hči Sophia, še zanimivejša pa je ta novica zato, ker je to že njegov četrti otrok - s prejšnjo ženo Sadie Frost ima že 12-letnega Raffertyja, osemletno Iris in šestletnega Rudyja. Jude je očetovstvo sicer priznal, ob porodu pa ga ni bilo zraven, saj je bil otrok sad le nekaj enonočnih romanc. Diplomatsko pa je prek predstavnika sporočil, da bo hčeri stal ob strani in 'bil del njenega življenja'. Štirikratni očka pa kljub temu ne počiva - rumeni mediji so že večkrat poročai o tem, da je obudil romanco s Sienno Miller. Nov otrok na poti?
Izredno ploden par pa sta nemška plavolasa manekenka Heidi Klum in britanski temnopolti pevec Seal, ki se zdita eden najbolj zaljubljenih parov med svetovno zvezdniško smetano. Občudovanja vredna je predvsem Heidi, ki je pri 37 letih že kar štirikrat rodila, le nekaj tednov po zadnjem porodu pa se je v vsem svojem sijaju in s popolno postavo že pojavila na izredno gledani modni reviji Victoria's Secret. Petletni Leni, katere oče je italijanski poslovnež Flavio Briatore, ter dvema sinovoma, Henryju in Johanu, se je družini devetega oktobra pridružila še hči Lou Sulola. Heidi je nad svojo barvito družino navdušena: 'Vsak ima nekoliko drugačno barvo kože, a neprestano smo skupaj in se imamo radi. Lahko bi nas označili kot 'bele in črne', a to ni res, sama nisem povsem bela, Leni ima še svetlejšo polt.' Lani je Heidi sicer prevzela tudi ameriško državljanstvo, pred mesecem pa si je priimek tudi uradno iz Klum spremenila v Samuel, kakor se piše Seal.
Poleg omenjenih je na svet privekalo še vsaj 15 zvezdniških novorojenčkov. Omenimo le nekatere: najbolj plačana manekenka na svetu Gisele Bundchen in zvezdnik ameriškega nogometa Tom Brady sta decembra dobila sina Benjamina, igralka Katherine Heigl je septembra posvojila takrat desetmesečno hčer Naleigh, ki je bila sicer rojena v Južni Koreji, igralka Amy Ryan se je z zaročencem razveselila hčere Georgie, Nicole Ritchie in Joel Madden pa sta septembra še drugič postala starša, tokrat sina Sparrowa Jamesa. A s tem se seznam še ne konča: pevec zasedbe The Killers, Brandon Flowers, je konec julija z ženo Tano dobil sina Gunnarja, Mel Gibson je oče postal že kar osmič, tokrat mu je dekle Oksana Grigorjeva rodila hči Lucio, Irec Colin Farrell in njegovo dekle, Poljakinja Alicja Bachleda, sta naraščaju dala ime Henry Tadeusz, Otis, sin Tobiasa Maguira, pa je bil rojen maja. V letu 2009 so zibali še Anne Heche, Kevin Costner, Erykah Badu, Jennifer Hudson, Adriana Lima in Marko Jarić, Alessandra Ambrosio, Roman Abramovič, Wayne Rooney, Roger Federer, Tommy Hilfinger, Laetitia Casta ...
Sledi pregled 'naj' porok. Poleg tega, da sta obe najbolj znani brazilski manekenki, Adriana Lima in Gisele Bundchen, ob koncu leta prvič postali mamici, sta obe nekaj mesecev predtem, kot pravi katoličanki, skočili tudi v zakon. Lima se je s srbskim košarkarjem Markom Jarićem, ki igra v ligi NBA, na skrivaj poročila na valentinovo v Jackson Holujem v ameriški zvezni državi Wyoming, prisotna pa je bila le peščica najbližjih sorodnikov. Kar dve skrivni poroki pa sta si omislila Tom Brady in Gisele Bundchen, saj sta si konec februarja najprej obljubila zvestobo v Kaliforniji, nato pa aprila priredila še razkošno slavje v njenem domu v Kostariki. 'Ne znate si predstavljati, kako težko je bilo skriti takšen dogodek pred javnostjo,' je dejala Gisele.
Leto 2009 pa ni bilo le leto manekenskih porok, ampak tudi teniških. Najbolj 'zaseden' mesec v tem pogledu je bil april, saj so dva konca tedna zaporedoma mediji poročali o izlivih zakonske sreče. Najprej je svoj dan kot iz sanj doživel švicarski as Roger Federer, ki je dolgoletno ljubezen z nekdanjo tenisačico slovaških korenin Mirko Vavrinec s poroko kronal v Baslu, teden dni pozneje pa je na svojem domu v Teksasu v večernem mraku v zakon skočil še Američan Andy Roddick, ki se je poročil z manekenko, 'specializirano' za poziranje v kopalkah, Brooklyn Decker. Goste, med katerimi sta bila tudi Steffi Graf in Andre Agassi, je zabaval kar Andyjev prijatelj Elton John. Maja pa se je po desetih letih vzponov in padcev poročil tudi Goran Ivanišević, ki je bil leto predtem vpleten v afero s televizijsko voditeljico Vanjo Halilović. A njegova Tanja Dragović, s katero ima tudi dva otroka, mu je očitno oprostila in sprejela njegov prstan. Poročila sta se kar v Kaliforniji, kamor se je družina v želji po miru preselila.
Sezono porok sta desetega januarja odprla pevka Fergie (s polnim imenom Stacy Ann Ferguson) in igralec Josh Duhamel, ki sta si za poročni kraj izbrala Malibu. Medijem sta po obredu poslala tudi nekaj fotografij, na katerih je Fergie, pevka zasedbe Black Eyed Peas, blestela v poročni kreaciji Dolce & Gabbana. Za naslednje leto pa sta zvezdnika, ki sta skupaj več kot pet let, napovedala nov 'projekt': naraščaj, seveda.
Da nikoli ni prepozno, je dokazala ameriška igralska legenda Robert Redford, ki se je pri 71 letih poročil z dolgoletno ljubeznijo, umetnico Sibylle Szaggars. Poroka, na kateri je bilo le 30 gostov, je bila v razkošnem hotelu Louis C. Jacob v 'njenem' Hamburgu. 51-letna Sibylle je sicer priznana abstraktna umetnica, katere dela so bila med drugim razstavljena na Otoku, v Nemčiji in ZDA. Videvati sta se začela leta 1996, maja lani pa sta se tudi zaročila. To je drugi zakon za Redforda in prvi za Szaggarsovo, ki se je v ZDA preselila v 90. letih. Robert je bil od leta 1958 poročen z Lolo Van Wagenen, s katero imata dva sinova in dve hčerki. Ločila sta se leta 1985.
Vzorec 'poroka na valentinovo in na skrivaj' sta si omislila tudi mehiška lepotica Salma Hayek in francoski bogataš Francois-Henri Pinault, ki je šef modnih hiš Gucci, Yves St. Laurent in Balenciaga, revija Forbes ga je lani uvrstila na 34. mesto najbogatejših ljudi na svetu. Na valentinovo sta se poročila v pariški mestni hiši, čez nekaj mesecev pa je sledila še sanjska poroka v najbolj romantičnem italijanskem mestu Benetkah.
Preletimo še nekaj drugih porok: igralka Milla Jovovich (na fotografiji) je ob sončnem zahodu dahnila da režiserju Paulu Andersonu, zakonca sta postala tudi dolgoletna igralska partnerja Maggie Gyllenhaal in Peter Sarsgaard, doživeli pa smo tudi pevsko poroko med Mandy Moore in Ryanom Adamsom. Prstan na roki od marca nosi britanska pevka Natasha Bedingfield, veliko zanimanja javnosti pa je zbudila tudi oktobrska poroka Ivanke Trump, hčere Donalda Trumpa, ki je poročen s Slovenko Melanio, saj je bil obred, na katerem je vzela založnika Jareda Kushnerja, eden najbolj razkošnih letos. V ospredju je bila tudi trojica zvezdniških ameriških sester Kardashian, predvsem Khloe, ki se je po komaj mesecu poznanstva poročila s košarkarjem Lamarjem Odomom. Ne smemo pozabiti niti na mladoporočenca Alysso Milano in Marka Wahlberga.
Zdaj pa še k tistim, ki si prstanov niso nadeli, ampak so jih sneli s prstov in se podpisali pod ločitvene papirje. Ločitveni postopek med kraljico popa Madonno in britanskim režiserjem Guyem Ritchiejem se je začel oktobra leta 2008, potem ko sta bila osem let poročena, dokončna pa sta bila zvezdnika kot razvezana označena v prvih dneh januarja. Zatem je Madonna oči vrgla na več kot 20 let mlajšega brazilskega manekena Jesusa, Guy pa je sicer večkrat šel na večerjo z nekaj znanimi ženskami z britanske scene, a kaj resnega se za zdaj še ni izcimilo. Foto: EPA
Igralca Sean Penn in Robin Wright Penn imata tako burno razmerje, da je nemogoče reči, kdaj bo spravi sledil 'zakonolom' - in nasprotno. Maja se je že zdelo, da sta bojno sekiro spet zakopala, morda za vedno, avgusta pa je sledila novica: Robin je znova vložila prošnjo za ločitev. Že tretjič. Zatrdila je, da tokrat nima nikakršnih želj in načrtov za pobotanje. Mesec dni pozneje se je Sean pod roko že sprehajal z manekenko Jessico White. Je tokrat res, res konec? Foto: EPA
Mel Gibson in Robyn Moore sta skupaj v zakonu preživela skoraj 30 let, 13. aprila pa se je ona odločila potegniti črto in je zahtevala ločitev. Ker par ni podpisal predporočne pogodbe, bi to lahko bila ena najdražjih ločitev v Hollywoodu. Mel je Robyn spoznal konec 70. let, ko je še delala kot medicinska sestra. Poročila sta se leta 1980, v zakonu pa se jima je rodilo kar sedem otrok, najstarejša hči ima 28 let, najmlajši sin pa devet. Sedmerica pa je dobila tudi polsestrico, saj je Melova nova partnerka Oksana letos rodila hčer Lucio.
Po treh letih je šel 'rakom žvižgat' tudi zakon kanadskih poppunk glasbenikov, Avril Lavigne in Derycka Whibleyja, člana zasedbe Sum 41. Kaj je šlo narobe pri njima? Viri blizu njej pravijo, da se je Avril poročila premlada, Avril sama pa je dejala: 'Z Deryckom sva bila skupaj šest let in pol, prijatelja pa sva še dalj časa, od mojega 17. rojstnega dne. Par sva postala pri 19 letih, poročila sem se pri 21 letih. Hvaležna sem za vse trenutke z njim, saj je čudovita oseba.' Ni trajalo dolgo, ko se je Avril pod roko sprehajala z igralcem Wilmerjem Valderramo.
Na kratko še nekaj drugih ločitev: končal se je tudi zakon pevca Usherja, ki je bil s Tameko Foster poročen dve leti, imata pa tudi dva otroka. Po več kot sedmih letih sta se tudi uradno razšla pevka LeAnn Rimes in mož Dean Sheremet, saj je ona večkrat skočila čez plot z igralcem Eddiejem Cibrianom. Le 15 mesecev po poroki je bilo konec poročnih sanj za upokojeno teniško igralko Chris Evert in igralca golfa Grega Normana, zelo odmeven pa je bil tudi razhod Bernieja Ecclestona in njegove hrvaške žene Slavice. Foto: EPA