"Lahko bi rekli, da so bili ti otroci 'zlorabljeni', toda ‒ kot smo lahko slišali ‒ sta bila Robson in Safechuck navdušena nad dejstvom, da sta bila v Jacksonovi družbi," je izjavila Barbra Streisand. Foto: EPA

Dvodelni HBO-jev dokumentarec o Michaelu Jacksonu z naslovom Leaving Neverland je dvignil veliko prahu in sprožil številne odzive. V kontroverznem dokumentarcu Wade Robson in James Safechuck leta 2009 preminulega pevca obtožujeta, da ju je, ko sta bila še otroka, več let spolno zlorabljal. Nedavno je o dokumentarcu spregovorila tudi igralka in pevka Barbra Streisand, ki je povedala, da danes 36-letnemu Robsonu in 40-letnemu Safechucku verjame in da z njima sočustvuje, ob tem pa se slabo počuti tudi za Jacksona.

"Bil je zelo prijazen, zelo otroški," se je spominjala legendarnega glasbenika, s katerim se je večkrat srečala. 76-letna igralka in pevka je ob tem dodala, da so bile njegove seksualne potrebe njegova stvar. "Izvirale so iz otroštva ali pa iz njegovega genetskega zapisa," je dodala. "Lahko bi rekli, da so bili ti otroci 'zlorabljeni', toda ‒ kot smo lahko slišali ‒ sta bila Robson in Safechuck navdušena nad dejstvom, da sta bila v Jacksonovi družbi. Poleg tega sta se kasneje oba poročila in oba imata otroke, torej ju to ni ubilo."

Ko so jo pri britanskem The Times vprašali, ali je zaradi Jacksonovega domnevnega obnašanja in dejanj jezna, je Barbra Streisand odvrnila, da pri tem občuti "kombinacijo različnih čustev." "Za otroke se počutim slabo. Hkrati se slabo počutim tudi zanj," je razložila. "Mislim, da krivim starše, ki so svojim otrokom dovolili, da spijo pri njem."

Komentarji Barbre Streisand, predvsem tisti, da moška iz dokumentarca Jacksonovo početje "ni ubilo", je na spletu sprožilo številne kritične odzive. Na Twitter se je odzval tudi režiser razvpitega dokumentarca, ki je igralko vprašal: "Ni ju ubilo ... si resnično izjavila to?!"