34-letna manekenka, ki je poročena z glasbenikom Johnom Legendom, s katerim ima dva otroka, je splav v petem mesecu doživela konec septembra. Sina sta z možem poimenovala Jack.

Kot je v eseju, objavljenem v Mediumu in na njenih družabnih omrežjih, zapisala Teiganova, so zdravniki ugotovili, da ima delno odluščeno posteljico, in nikakor niso mogli ustaviti krvavitve.

"Poskušali smo z eno krvno transfuzijo za drugo, pa je šla vsaka skozi mene, kot da ne bi storili ničesar," piše Teigenova. "Nekega večera so mi dejali, da je čas in da se bom morala zjutraj posloviti od Jacka. Sprva sem samo malce jokala, nato pa me je obšla prava poplava solz, ni mi uspelo dohajati neverjetno globoke žalosti. Ko to pišem, ponovno čutim vso bolečino."

Teigenova, ki je težave z nosečnostjo redno dokumentirala v svojih zgodbah na Instagramu, pri tem pa, kot pravi, ohranjala slepo vero, da bo na koncu vse v redu, je 30. septembra objavila, da je otroka izgubila. Ob tem je objavila serijo črno-belih fotografij iz porodnišnice z mrtvim sinom.

"Mamo in Johna sem prosila, naj fotografirata, ne glede na to, kako nelagodno je vse skupaj," je zapisala. "Zelo obotavljajočemu Johnu sem razložila, da jih potrebujem in da NOČEM prositi za to. Da to preprosto mora storiti. Sovražil je vse skupaj, videlo se je. Takrat ni videl smisla v tem. A vedela sem, da se moram tega trenutka spominjati za vedno, tako, kot sem potrebovala ovekovečen najin poljub pred oltarjem in solze sreče ob rojstvu Milesa in Lune. In absolutno sem vedela, da moram svojo zgodbo deliti."

Za kritike ji ni mar

Mnogi so Teigenovo kritizirali, da je nekaj tako zasebnega, kot sta splav in fotografije mrtvega otroka, javno objavila.

"Tistim, ki imajo kaj negativnega povedati glede fotografij, naj povem, kako zelo me briga, da fotografije sovražijo. Kako zelo me briga, da je to nekaj, česar vi ne bi storili. Jaz sem to preživela, jaz sem se odločila objaviti, predvsem pa te fotografije niso za nikogar drugega kot za tiste, ki so prestali isto ali pa se sprašujejo, kako je doživeti nekaj takega. Te fotografije so samo za tiste, ki jih potrebujejo. Kaj si mislijo drugi, mi ni mar," je zapisala zvezdnica, ki je znana po svoji neposrednosti na družbenih omrežjih.

Ko je rodila Jacka, ga je vsak od njih treh, Chrissy, John in njena mama, vzel v naročje in se od njega poslovil. "Moja mama je hlipala, medtem ko je nad njim po tajsko molila. Prosila sem sestre, naj mi pokažejo njegove rokice in nogice, ter jih zasula s poljubi. Pojma nimam, kdaj sem nehala. Lahko bi bilo 10 minut ali pa ena ura."

"Ne vem, kako dolgo je čakal, da ga rodim. To me bo vedno preganjalo. Samo, ko pišem to, mi solze že silijo v oči. Vse, kar vem, je, da je njegov pepel v škatlici, čaka, da ga zagrebemo pod drevesom našega novega doma, tistega s sobo posebej zanj. Ljudje pravijo, da taka izkušnja ustvari praznino v tvojem srcu. Praznina je zagotovo nastala, a je napolnjena z ljubeznijo nečesa, kar sem tako ljubila. Ta prostor se ne zdi prazen, ampak poln."

"Jokam. Se smejim. Jokam tudi, ko se razjezim nase, ker sem preveč srečna. Počutim se slabo, da je bila najina žalost tako javna, ker sem tudi najino veselje naredila tako javno. Navdušena sem bila, da lahko delim veselo novico s svetom. Veselo pričakovanje zabeleženo na Instagramu za vse. Zdaj je te zgodbe težko gledati. Tako optimistična sem bila, da bo vse v redu. Počutim se slabo, da se zaradi mene vi zdaj slabo počutite."

Teigenova je sklenila, da se bosta z Johnom Jacka vedno spominjala in da bo vedno ljubljen. Ob tem se je še posebej zahvalila prav vsem, znancem in popolnim neznancem, ki so ju v teh tednih zasipavali z izrazi sožalja in bodrilnimi besedami. "Pisali ste mi "saj vem, da tega ne boš prebrala ...". No, sem, vse sem prebrala. Neizmerna hvala."