67-letni pevec nikoli več ne bo oblekel ali kupil izdelkov znamke Dolce & Gabbana. Foto: EPA
67-letni pevec nikoli več ne bo oblekel ali kupil izdelkov znamke Dolce & Gabbana. Foto: EPA
Dolce in Gabbana sta pred dnevi na milanskem tednu mode za svojo jesensko-zimsko kolekcijo izbrala temo: matere in njihovi otroci. Foto: EPA

Priznana italijanska modna oblikovalca sta v intervjuju za revijo Panorama razkrila, da nasprotujeta posvojitvam istospolnih partnerjev, čeprav sta tudi sama homoseksualca (par sta bila več kot 20 let, nato pa sta se prijateljsko razšla). "Edina prava družina je tradicionalna družina," sta dejala.

Izjava, ki je še bolj razjezila britanskega glasbenika, pa je: "Nobenih kemičnih potomcev in najetih maternic. Življenje poteka naravno, so stvari, ki jih ne bi smeli spreminjati." Modni dvojec je otroke, ki so rojeni s pomočjo umetne oploditve, označil za sintetične in dodal še: "Rodiš se mami in očetu - vsaj tako bi moralo biti."

John, ki ima s partnerjem Davidom Furnishem dva sinova, ki sta bila rojena s pomočjo umetne oploditve in nadomestne matere, se je na izjave Dolceja in Gabbane odzval prek Instagrama, kjer je svoje sledilce pozval, naj njuno znamko bojkotirajo. "Kako si drzneta moja čudovita otroka označiti za 'sintetična'," je zapisal in dodal, da je oblikovalca lahko sram zaradi njunega zastarelega razmišlja. "Nikoli več ne bom nosil znamke Dolce & Gabbana," je še zapisal.

Glasbenikove besede je pozdravila tudi ena najuspešnejših teniških igralk vseh časov Martina Navratilova, ki je decembra lani sklenila zakonsko zvezo z dolgoletno prijateljico, nekdanjo manekenko Julijo Lemigovo. So se pa pod Eltonovo objavo pojavili tudi kritični komentarji v smislu, da ima vsak pravico izraziti svoje mnenje.

Domenico in Stefano sta sicer že pred časom razkrila, da nasprotujeta istospolnim porokam, Gabbana pa je leta 2006 priznal, da je razmišljal o otroku, vendar se za to potezo ni odločil, saj se mu ne zdi primerno, da bi otrok odraščal z dvema očetoma. "Otrok potrebuje mamo in očeta. Menim, da je kruto, če se otrok vzame materi," je takrat dejal. Z njim se strinja tudi Dolce, ki je nekoč izjavil, da je kot gej prikrajšan za nekatere stvari: "V življenju pač ne moreš imeti vsega."