Hawnova se vrača na velika platna. Foto: Reuters
Hawnova se vrača na velika platna. Foto: Reuters
Amy Schumer
Hawnovo je iz "pokoja" nazaj pred kamere povlekla stanovska kolegica Amy Schumer. Foto: Reuters

71-letna igralka je v novem intervjuju za revijo Interview razložila, da si je preprosto vzela odmor. "Ker verjamem, da je smisel življenja, da nekaj narediš, da slediš spremembam. Vse se vrti okoli prehoda. Ne morem sploh pomisliti, kako je, da kot človek ne rasteš. Ko sem dopolnila 50 let, sem vprašala nekatere svoje prijateljice - vse so bile igralke mojih let -, kaj bomo počele zdaj. Hotela sem pobegniti nekam, kjer bi lahko živela, se učila o arheologiji ali pa pomagala svetu pri obnovi. Hotela sem se poglobiti vase in se vprašati, kdo sem zdaj, kaj lahko ponudim drugim, česa se lahko še naučim," se je spominjala igralka v intervjuju.

Na koncu se je posvetila študiju psihologije. 9. september 2001 je bil prelomen tudi zanjo, saj - kot je poudarila - se je takrat odločila, kaj želi doseči. Napisala je dve knjigi in ustanovila program Mindup, ki pomaga otrokom pri izboljšanju svojih sposobnosti za učenje. Zdaj se program izvaja v Jordaniji, Srbiji, Veliki Britaniji, Kanadi in Hongkongu. "Nikoli nisem gledala nazaj. Nikoli nisem želela več igrati. Tako sem bila vpletena v ta program," je priznala igralka.

Ko je beseda nanesla na mlade igralce, je Hawnova poudarila, da ni dovolj zgolj, da sledijo svojim sanjam. "Veliko dela je treba vložiti v to. Če si želite postati igralec, začnite obiskovati igralsko šolo. Če želite postati plesalec, potem se naučite plesati. To sem storila sama," je priznala Hawnova.

A ob tem je opozorila, da se sanje včasih ne uresničijo. "Kar nosite skozi življenje, je vaša pristnost. Naučite se najprej, kako zabiti žebelj v les. Naučite se, kako je, če se za kaj mučiš. Naučite se, kako je, če vam spodleti. Naučite se sprejeti zavrnitev. Ampak tega si ne jemljite preveč k srcu," je še dodala 71-letnica.

Hawnova bo v svojem naslednjem filmskem projektu zaigrala mamo liku, ki ga bo uprizorila Schumerjeva. Ta je skupaj s svojo sestro Kim Caramele in ustvarjalko filma Izganjalke duhov Katie Dippold napisala tudi scenarij.