Kelly Preston z možemo Johnom Travolto. Foto: Reuters
Kelly Preston z možemo Johnom Travolto. Foto: Reuters

"S težkim srcem vam moram povedati, da je moja čudovita žena Kelly danes izgubila dvoletni boj z rakom. Pogumno je vztrajala do zadnjega z ljubečo pomočjo bližnjih, rad pa bi se zahvalil tudi celotnemu zdravstvenemu osebju, ki ji je pri tem pomagalo," je v objavi na družbenih omrežjih zapisal njen mož John Travolta.

"Odločila se je, da bo svoj boj z rakom ohranila skrit pred javnostjo," je za medije povedal njen predstavnik za stike z javnostmi. "Bila je svetla, prijazna in ljubeča duša, ki ji je bilo mar za trpljenje ljudi okoli sebe."

Kelly se je rodila leta 1962 v Honoluluju na Havajih kot Kelly Kamalelehua Smith. Na univerzi v južni Kaliforniji je študirala igro in nato kariero začela z manjšimi vlogami v serijah, kot sto Hawai Five-O in Quincy M. E.

Svojo najbolj znano vlogo je Preston odigrala v uspešnici Jerry Maguire leta 1996. Nazadnje smo jo lahko gledali v filmu Gotti, v katerem je nastopala kot žena lika svojega moža igralca. Po poročanju ameriških medijev je Preston pred smrtjo posnela še zadnji film, ki si ga bomo v kinematografih lahko ogledali kmalu, komedijo Off the Rails.

S Travolto sta bila poročena skoraj trideset let, rodili pa so se jima trije otroci. Njun najstarejši sin Jett je leta 2009, pri 16 letih, umrl zaradi napada kronične bolezni.