Igralec se zadnja leta posveča
Igralec se zadnja leta posveča "bolj intelektualnim vlogam". Foto: Reuters

"Bil sem na avdiciji," je pojasnil. "Resnično sem si želel vloge in sem bil tam celo s Kate Winslet." Igralec je dodal, da je imel občutek, da mu je šlo na avdiciji odlično, pa potem same vloge ni dobil. "Od tam sem odkorakal precej samozavesten, potem pa se je izkazalo, da vloge nisem dobil."

O njuni avdiciji je lani spregovorila tudi Winsletova, ki je razložila, da je bila avdicija "fantastična", a hkrati priznala, da bi bil film z njim v vlogi Jacka (namesto Leonarda DiCapria) popolnoma drugačen. "Preprosto ne bi bilo vsega tega s Kate in Leom, kot se je razvilo v tem primeru." Poleg tega pa je priznala, da bi se Jack v filmu lahko malenkost bolj potrudil in se bolj oprijemal vrat, saj je bilo zagotovo dovolj prostora za dva.

McConaughey je v intervjuju povedal tudi več o zasebnem življenju. Razmerje z – zdaj že ženo – Camilo Alves je postajalo resnejše v času, ko je snemal filma Vse moje bivše in Kako se znebiti fanta v 10 dneh. Alvesova je ravno takrat zanosila in rodil se jima je prvi otrok, Levi Alves McConaughey, ki je zdaj star že deset let. "Življenje je takrat postajalo zelo razburljivo in uresničevale so se mi sanje, hkrati pa se mi je dogajalo ogromno novih in na neki način tudi strašnih stvari. Zato sem takrat pogledal svojo kariero in si rekel, da ni niti približno tako navdušujoča in zabavna, kot je zasebno življenje."

Čeprav vloge v Titaniku ni dobil, je vseeno igral v kar nekaj filmskih in televizijskih uspešnicah, poleg že omenjenih je bil tudi del filmov Načrtovalka porok, Vroči Mike, Medzvezdje in serije Pravi detektiv.

Potem ko se je kar nekaj časa posvečal komedijam, je ugotovil, da s svojo kariero ni pretirano zadovoljen. "Rekel sem si, da s tem ni čisto nič narobe, in si vzel premor ter razmislil, katero delo bi mi prineslo takšno navdušenje, kot so mi ga v drugih življenjskih obdobjih tiste vloge." Od takrat naprej se ukvarja predvsem z "bolj ambicioznimi vlogami", med drugim je leta 2013 za vlogo v filmu Klub zdravja Dallas prejel prestižno filmsko nagrado oskar.