Kompaktni napovednik tudi neposvečenemu gledalcu nazorno predoči, kakšen je konflikt v jedru zgodbe. Foto: IMDb
Kompaktni napovednik tudi neposvečenemu gledalcu nazorno predoči, kakšen je konflikt v jedru zgodbe. Foto: IMDb
Temni stolp
Pred objavo napovednika sta si zvezdnika na Twitterju "podajala" citate iz filma. Foto: Twitter

Naposled se je pojavil prvi uradni napovednik za Temni stolp (The Dark Tower), fantazijsko epopejo po literarni predlogi Stephena Kinga, v kateri Idris Elba igra mitološkega "poslednjega revolveraša" Rolanda Deschaina, ki mora najti Temni stolp iz naslova in rešiti svojo dimenzijo, Srednji svet. Z uničenjem ji namreč grozi zlobni čarovnik Walter Padick, znan tudi kot Mož v črnem (Matthew McConaughey).

Fantazijsko-znanstveno-fantastična serija The Dark Tower (Temni stolp), po besedah samega Stephena Kinga njegov "magnum opus", se razteza čez sedem romanov in dvajset let pisateljeve kariere, motive in tematiko pa črpa iz vsega, od mita o kralju Arturju in Tolkiena pa do špagetivesternov.

Nič manj kompleksna ni bila zgodba ekranizacije: najprej se je s projektom ukvarjal JJ Abrams, nato pa je vajeti leta 2010 prevzel Ron Howard. Leta 2015 je padla odločitev, da bo film režiral Nikolaj Arcel (Kraljeva afera), prva klapa pa naj bi padla v letu 2016. od takrat je studio Sony datum premiere prestavil že dvakrat: trenutno velja, da proti Temnemu stolpu potujemo 4. avgusta.

A kadar dežuje, rado lije: Temni stolp je že druga adaptacija Kingovega romana, ki nas v teh dneh "draži" z napovednikom. Marca smo dočakali prvi daljši napovednik za novo adaptacijo pisateljeve kultne grozljivke Tisto (It). Odlomek je podrl rekord za največ ogledov napovednika v enem samem dnevu.

Rdeča nit med vsemi Kingovimi temačnimi pravljicami
Pozorni oboževalci bodo v napovedniku za temni stolp, ki ga boste našli spodaj, morda opazili poklon tisti plati sage, ki jo najbolj cenijo: serija poveže skoraj vsa dela Stephena Kinga v eno samo prepleteno vesolje. Kaj lahko torej opazimo na delovni mizi psihiatra, ki ga igra José Zúñiga? Uokvirjeno razglednico gorske pokrajine z veličastnim poslopjem. In ta stavba vam bo znana z razlogom: gre za hotel Overlook iz Sijanja. Kasneje lahko za hip uzremo tudi razpadlo cirkuško atrakcijo, na kateri se boči ime Pennywise; vemo, da je to ime srhljivega klovna, ki uteleša zlo v Tistem (It).