Foto: AP
Foto: AP

50-letni oskarjevec je v torek izdal avtobiografijo z naslovom Greenlights, v kateri naniza "zgodbe iz svoje preteklosti" in "pustolovščine iz svojega življenja".

V knjigi McConaughey med drugim razkrije, da je izgubil nedolžnost pri 15 letih, pri čemer je bil odnos plod izsiljevanja. "Prvi spolni odnos je bil plod izsiljevanja, star sem bil 15 let," piše igralec. "Prepričan sem bil, da bom šel zaradi zunajzakonskega seksa v pekel. Danes upam, da to ni res."

S soprogo Camilo. Foto: AP
S soprogo Camilo. Foto: AP

McConaughey tudi na kratko opiše enega bolj travmatičnih trenutkov v življenju, ko ga je pri 18 letih neki moški spravil v nezavest, nato pa ga na zadnjih sedežih v kombiju spolno zlorabil.

O smrti očeta

Spolnost v povezavi s travmatično izkušnjo se v knjigi pojavi še enkrat, ko McConaughey obuja spomine na očetovo smrt. Kot trdi, je McConaughey starejši umrl med ljubljenjem z igralčevo mamo.

"Moja kolena so postala mehka. Nisem mogel verjeti. Moj oče je bil. Nihče in nič ga ni moglo pokončati. Razen moje mame. Vedno je govoril meni in mojim bratom, da ko bo odšel, bo odšel med ljubljenjem z našo mamo. In točno to se je zgodilo. Med vrhuncem je doživel infarkt," piše McConaughey.

Igralčev oče James McConaughey je umrl leta 1992, z igralčevo mamo Kay pa je imel burno razmerje, saj sta se večkrat ločila in poročila.

McConaughey je od leta 2012 poročen z brazilsko manekenko Camilo Alves, s katero ima tri otroke.