Foto: Reuters
Foto: Reuters

Številka 1 moškega tenisa je bil na dobri poti do gladke zmage nad Argentincem Federicom Delbonisom, ko je s silovitim forhendom zadel deklico, ki je stala ob sodnikovem stolu.

Gledalci so glasno zajeli sapo, Nadal pa se je skremžil v grozi. "Zanjo verjetno to ni bil eden lepših trenutkov," je dejal 33-letni Španec po obračunu. "Iskreno, res sem se ustrašil."

Deklica je teniškemu asu sicer nakazala, da je vse v redu, a sta bila tako Nadal kot Delbonis še vedno tako zaskrbljena, da sta oba odkorakala do pobiralke, da bi se prepričala, da je z njo res vse v redu.

Nadal je Anniti, kot je dekletu ime, snel čepico z glave, jo poljubil na lice in potrepljal po glavi, s tem pa požel navdušenje gledalcev.

Spoznal družino

Španec je nato dokončal svoj obračun v treh nizih s 6-3 7-6 (4) in 6-1, po zmagi pa se je vrnil do pobiralke in ji izročil svoj trak za glavo.

"Nadvse pogumno dekle je," je dejal Nadal. "To je bil iskreno eden najstrašljivejših trenutkov, kar sem jih kdaj doživel na igrišču."

Nadal se je nato seznanil še z Annitino družino in se fotografiral z njo. "Zelo vesel, da je z Annito vse v redu. Imel sem tudi priložnost spoznati njo, njenega brata Marka in njene starše. Hvala," je zapisal Nadal ob skupni fotografiji.

OP Avstralije je edini turnir od velikih štirih, ki ga je Nadal osvojil samo enkrat, že davnega leta 2009. Španec ima sicer v svoji zbirki kar 19 naslovov za grand slam.