Zakonca Đoković sta se pridružila številnim znanim obrazom, ki so z donacijami pomagali v boju s pandemijo novega koronavirusa. Foto: Reuters
Zakonca Đoković sta se pridružila številnim znanim obrazom, ki so z donacijami pomagali v boju s pandemijo novega koronavirusa. Foto: Reuters

"Rad bi se zahvalil vsem zdravstvenim delavcem po vsem svetu, ki se trudijo po svojih najboljših močeh in pomagajo obolelim. Število obolelih z novim koronavirusom je iz dneva v dan večje, prav zaradi tega sva se skupaj z Jeleno odločila, da s pomočjo fundacije zbereva čim več denarja in ga nameniva za boj proti pandemiji v Srbiji," je na družbenem omrežju Facebook v videoposnetku sporočil 32-letni srbski igralec, ki sicer biva v Monte Carlu, a je trenutno z družino v izolaciji v španski Marbelli.

Dodal je, da sta se s partnerico v zadnjih nekaj tednih neprestano izobraževala glede covida-19, da sta lahko sprejela pametno odločitev glede tega, kako bi lahko imela njuna družina najboljši mogoči vpliv na državo.

"Ves čas prejemam klice iz celotnega sveta in ljudje želijo pomagati, a ne vedo, kje začeti. Zato sva s pomočjo Novak Đoković Fundacije odprla transakcijski račun, kamor bo šla najina donacija in kamor lahko donirajo vsi, ki bi si tega želeli."

Pojasnil je, da bo celoten izkupiček namenjen nakupi zaščitne opreme, in razložil, da se zaveda, kako velik vpliv ima ta kriza na vse vidike življenja.

"V teh časih sem izjemno ponosen, da sem športnik, da sem del številnih velikih, ki so stopili skupaj in ljudi združili v težkih časih," je še dejal.

Z donacijami so pomagali tudi številni drugi znani obrazi, med drugim Justin Timberlake, Donatella Versace, Blake Lively in Ryan Reynolds ter številni košarkarji iz Lige NBA – med drugim tudi Luka Dončić, ki je na družbenih omrežjih zapisal, da si ni mislil, da bo moral ob ustanovitvi fundacije Uresničimo življenje tako hitro posredovati in da bo šlo celo za življenja Slovencev.