Britney bo, kot kaže, ostala pod nadzorom očeta. Foto: Reuters
Britney bo, kot kaže, ostala pod nadzorom očeta. Foto: Reuters

Kot smo poročali v preteklem tednu, je Britney Spears od sodišča zahtevala spremembo v svojem skrbniškem nadzoru. Njena glavna zahteva je bila sprememba skrbnika, saj ni več želela, da bi to vlogo opravljal njen oče.

Sodišče je njeno zahtevo zavrnilo, kar pomeni, da bo oče znova postal njen skrbnik. Njen oče je imel vlogo njenega skrbnika vse do lani, ko je njegovo mesto zaradi zdravstvenih težav prevzel licenciran skrbnik Jodi Montgomery.

Pevki naj bi bilo ljubše, da njeno imetje upravlja nekdo, ki je za to ustrezno kvalificiran. "Nikakor se Britney ne odpoveduje svoji pravici, da bi v prihodnosti razdrla dogovor o skrbništvu. Vseeno pa bi želela, da položaj gospoda Montgomeryja kot njenega skrbnika postane stalen," je povedal njen odvetnik Samuel Ingham.

Odločitev je hud udarec za vse številnejše gibanje Free Britney, ki se zavzema za prekinitev skrbniškega nadzora nad pevko, saj je ta po njihovem mnenju ujetnik v lastnem domovanju. Njen oče je gibanje označil za neslano šalo in vse pozval, da se v osebne zadeve družine ne vtikajo.

Britney zdaj praktično ne nastopa več, kar naj bi bil po njenem mnenju razlog za spremembo skrbništva. Foto: Reuters
Britney zdaj praktično ne nastopa več, kar naj bi bil po njenem mnenju razlog za spremembo skrbništva. Foto: Reuters

Burna preteklost

Pevkine težave so v javnost začele pronicati leta 2007, ko je z nedostojnostmi večkrat razburila oboževalce. Istega leta si je tudi pobrila lase, večkrat pa je odšla na prostovoljno zdravljenje, na katerem je zdržala zgolj 24 ur.

Sodišče je takrat zasedalo zaradi številnih neuspelih poskusov zdravljenja in odločbe psihiatrične bolnišnice, kamor se je zvezdnica zatekla zaradi težav z mamili in alkoholom. Tako je leta 2008 sodišče kot skrbnika pooblastilo njenega očeta.

Konec leta 2018 pa se je pevkin oče boril s hudimi črevesnimi težavami, sledili sta dve operaciji. Dobitnica več grammyjev se je z očetovo boleznijo težko spoprijemala, zato se je tudi leta 2019 prostovoljno odšla zdravit na psihiatrično kliniko. Želela si je vzeti nekaj časa zase. Prav tako se je takrat začasno prenehala ukvarjati z glasbo v želji, da bi več trenutkov preživela z družino.