Oprah je pred dnevi dejala, da bo razkrila 'bombastično družinsko skrivnost'. Foto: EPA
Oprah je pred dnevi dejala, da bo razkrila 'bombastično družinsko skrivnost'. Foto: EPA
Oprah Winfrey
Decembra je ob navdušenju Avstralcev obiskala Sydney. Foto: EPA

Priljubljena televizijska voditeljica je novico povedala kje drugje kot v svoji pogovorni oddaji The Oprah Winfrey Show.

"Moja mati Vernita je tudi mati Patricie, kar pomeni, da je Patricia, ki prihaja iz Milwaukeeja, moja polsestra, za katero nikoli nisem vedela, da obstaja." V oddajo je nato prišla tudi Patricia, katere priimek ni znan, in razložila, da so od sedmega leta starosti zanjo skrbeli krušni starši.

Mati Oprah in Patricie Vernita Lee se je odločila za to potezo, ker je bila prepričana, da ne bo mogla preživljati še enega otroka.

56-letna Oprah je za obstoj Patricie izvedela novembra, kot otrok pa tudi pomislila ni, da bi lahko njena mati pričakovala še enega dojenčka, saj je bila takrat stara le devet let, večino časa pa je preživela pri očetu.

Patricia se ni želela izpostavljati
Patricia je za presenetljivo novico, da ima slavno polsestro, izvedela že precej prej, leta 2007, a je skrivnost ohranila zase, saj se je zavedala, kako bodo mediji "pograbili" to zgodbo.

Oprah, najbolje plačana televizijska voditeljica, je imela žalostno otroštvo. Rojena je bila neporočenemu paru v Misisipiju, nato pa jo je pretežno vzgajala babica. Pri šestih letih je ponjo prišla mama in jo odpeljala v Milwaukee. Pri devetih letih je bila (prvič) posiljena, pozneje so jo zlorabljali bratranec, stric in številni "družinski prijatelji". Pri trinajstih je pobegnila od doma, ko je zanosila, pa se je vrnila domov, a ji je mati jasno povedala, da pri njej ne more ostati, in jo poslala k moškemu, za katerega je Oprah verjela, da je njen oče (čeprav se je čez leta izkazalo, da ni, ga ima še vedno za očeta).