Paris Jackson je oboževalcem Michaela Jacksona sporočila, naj se pomirijo. Foto: EPA
Paris Jackson je oboževalcem Michaela Jacksona sporočila, naj se pomirijo. Foto: EPA

Nov dokumentarni film o Michaelu Jacksonu, ki govori o njegovih domnevnih zlorabah otrok, je še pred predvajanjem dvignil veliko prahu. Družina pokojnega glasbenika je hotela predvajanje na vsak način preprečiti, kar pa jim ni uspelo.

Po predvajanju dokumentarca, v katerem danes 36-letni Wade Robson in 40-letni James Safechuck trdita, da ju je Michael Jackson v otroštvu zlorabil, pa se člani družine trudijo, da bi oprali zvezdnikovo ime. Michaelovi bratje in nečak Taj že ves čas trdijo, da so vse obtožbe izmišljene, motivirala naj bi jih gonja po zaslužku. Od HBO-ja pa zaradi dokumentarca zahtevajo 100 milijonov dolarjev.

"Ne morem povedati ničesar, kar še ni bilo rečeno"

Svoj molk je pred kratkim prekinila tudi 20-letna Jacksonova hčerka Paris Jackson, ki obtožb o domnevnih zlorabah ne namerava komentirati. "Ni moja naloga, da javno branim svojega očeta. V njegov zagovor ne morem povedati ničesar, kar še ni bilo rečeno," je po pisanju BBC-ja povedala Paris in dodala, da napore družine, da bi oprali ime njenega očeta, podpira.

"Mislim, da Taj svoje delo opravlja odlično." Zvezdnikov nečak Taj, ki je kot otrok več let preživel na posestvu Neverland, je namreč sprožil medijsko kampanjo proti dokumentarcu, vzpostavil pa je tudi platformo, prek katere zbira denar za snemanje filma, s katerim želi družina oprati Jacksonovo ime.

Paris je razburjenim oboževalcem Michaela Jacksona, ki obtožbam ne verjamejo, še sporočila, naj se "pomirijo" in se zaradi obtožb "ne vznemirjajo".

Posledice dokumentarca

Dokumentarec je sicer Jacksonovemu imperiju naredil že nekaj škode. Nekatere glasbene postaje so se odločile, da njegove glasbe ne bodo več predvajale, izvršni producent animirane nanizanke Simpsonovi James L. Brooks pa je sporočil, da bodo umaknili epizodo, v kateri je Michael Jackson posodil svoj glas enemu izmed likov.

Podobno potezo je potegnila tudi modna znamka Louis Vuitton, iz prodaje bo namreč umaknila celotno kolekcijo, ki so jo še pred predvajanjem dokumentarca posvetili Michaelu Jacksonu.