Paris kljub slavnemu priimku obiskuje javno srednjo šolo. Foto: EPA
Paris kljub slavnemu priimku obiskuje javno srednjo šolo. Foto: EPA

15-letnica je dejala, da je bil oče krasen in da jih je znal zaščititi. Prav zato jih je v javnosti pogosto pokrival z odejo ali pa jim naročil, naj nosijo maske. "Želel si je le eno - da bi imeli običajno življenje, zato ni hotel, da bi kdor koli videl naše obraze. Samo tako, da smo se pokrivali, smo lahko odraščali normalno," je dejala Paris, ki ima sicer še dva brata, Princea in Blanketa.

Izredno čustveno se je spominjala druženja s svojim očetom, dejala je, da se je vedno domislil česa novega, da jim je lahko omogočil stvari, ki so za otroka iz običajne družine nekaj samoumevnega. "Ko smo bili z njim na turneji, je hotelsko sobo spremenil v kinodvorano s prenosnim projektorjem."

Želi pomagati ljudem
Tudi zdaj, ko je postala najstnica, si Paris še naprej želi le čim bolj običajnega življenja. Tudi zato je njena velika želja, da bi se vpisala na medicinsko fakulteto in postala srčna kirurginja. "Želim si, da bi bil moj oče ponosen name. Želim pomagati ljudem," dodaja, poleg tega pa ima še eno veliko željo - da bi Jacksonovo posestvo Neverland postalo okrevališče za bolne otroke.

Dokler je bil pevec še živ, sta bila na ranču v bližini Santa Barbare majhen živalski vrt in zasebni zabaviščni park.

Babica drži vse niti v svojih rokah
Dinastija Jackson sicer lahko živi precej lagodno, saj je kralj popa pustil za seboj veliko bogastvo. Sklad Michaela Jacksona na družinskem posestvu v južni Kaliforniji plačuje kar 15 uslužbencev, med njimi so varnostniki, kuharji, gospodinje in varuške. V vili zdaj živijo vsi trije Jacksonovi otroci - 16-letni Prince, leto dni mlajša Paris in 11-letni Blanket, zanje pa večinoma skrbi babica, 82-letna Katherine.