Samantha Markle še naprej povzroča preglavice svoji 37-letni polsestri Meghan. Foto: EPA
Samantha Markle še naprej povzroča preglavice svoji 37-letni polsestri Meghan. Foto: EPA
Vojvodinja in vojvoda Susseška sta še naprej zavita v molk glede besed Samanthe Markle. Foto: Getty Images

Na spletu so se pojavile fotografije, na katerih je 53-letnica na invalidskem vozičku (Samantha boleha za multiplo sklerozo) poskušala v spremstvu nekega moškega vstopiti na posest, kjer domuje njena polsestra z možem princem Harryjem. Vendar ju je varnostnik pred palačo odslovil. Moški, ki je spremljal Samantho, pa mu je izročil pismo. "Vsi bi radi vedeli, kakšna je vsebina pisma," je tvitnila Samantha po "obisku". Še več: 53-letnica se je v sklopu svojega izleta ustavila tudi v prodajalni spominkov in tam kupila maski z obrazoma Harryja in Meghan, je poročal Daily Mail.

Samantha je hčerka Thomasa Markla iz prvega zakona. 53-letnica skupaj z očetom vse od poroke ni govorila s svojo polsestro. Je pa zato veliko bolj zgovorna na družbenih omrežjih in v medijih. Tako je razkrila, da piše knjigo spominov o svoji polsestri in brez zadržkov govori, da želi "unovčiti" slavo svoje polsestre. "Recimo bobu bob – vsi moramo preživeti. Svet se vrti okoli denarja, tako da lahko temu rečete unovčenje slave. Ampak mislim, da ni medija, ki bi zavrnil plačilo za novice o kraljevi družini. In naša družina ni del kraljevega protokola," je dejala Samantha julija v oddaji Good Morning Britain.

Samantha je od svoje polsestre starejša 17 let. Po ločitvi Thomasa od prve žene Roslyn (s katero imata skupaj še sina), se je poročil z Dorio Regland – mamo Meghan Markle. A leta 1988 se je njun zakon končal. Samantha in Meghan sta se nazadnje pogovarjali leta 2015. "Bila sem v skrbeh za očeta, zato sem jo poklicala v Kanado," se je spominjala Samantha v pogovoru za ITV in dodala: "Imeli sva prijeten pogovor. Njene zadnje besede so bile, da me ima rada."

Pozneje je obtožila svojo polsestro, da ni pomagala dovolj svojemu očetu, ki je domnevno leta 2016 razglasil osebni stečaj. Na koncu ni bila vabljena na kraljevo poroko, je pa zato poskrbela za incident pred njo, ko je sodelovala s paparacem, ki je posnel serijo fotografij z njim, čeprav je princ Harry prosil medijske hiše, naj pustijo njegovega bodočega tasta pri miru. Odgovornost za fotografije je prevzela Samantha. Njenih 15 minut slave pa še ni konec, saj bo po poročanju britanskih medijev ena izmed tekmovalk v prihajajoči sezoni resničnostnega šova Big Brother, kjer bodo v hišo vselili znane osebnosti.