Renee je uživala v norčijah in jih tudi posnela s svojim prenosnim telefonom. Foto: EPA
Renee je uživala v norčijah in jih tudi posnela s svojim prenosnim telefonom. Foto: EPA

Najstarejša univerzitetna dramska skupina v ZDA, Hasty Pudding Theatricals, vsako leto izbere znanega človeka, ki je dal "trajen in obsežen prispevek svetu zabave". Ob podelitvi nagrade pa se mora zvezdnik preleviti tudi v pravega "norčka", saj predtem priredijo parado na Harvard Squaru, na kateri nagrajenca obkrožijo harvardski študenti igre, oblečeni v ženske.

Renee je nato oblekla še smešen, debel kostum in zaplesala v njem, z nasmeškom pa je sprejela v dar tudi plenice za odrasle. S tem se je spomnila na vlogi v filmih Dnevnik Bridget Jones in Chicago ter na mnoge risanke, v katerih je posodila svoj glas.

Nato se je zahvalila: "Nikoli ne bom izgubila upanja v prihodnost Amerike, ne glede na stanje države, dokler nam bo Harvard 'stregel' z najboljšim in najsvetlejšim."

Dolg spisek zvezdniških nagrajencev
39-letnica je za vlogo v filmu Hladni vrh leta 2003 prejela tudi oskarja za najboljšo žensko stransko vlogo. Za moškega leta bo Harvard prihodnji teden razglasil ameriškega igralca Jamesa Franca. Med nagrajenci Harvarda so bile v preteklosti tudi Meryl Streep, Katharine Hepburn, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan in Halle Berry.

A. P.