Scarlett Johansson skupaj z Marvelom služi vrtoglave vsote. Foto: Reuters
Scarlett Johansson skupaj z Marvelom služi vrtoglave vsote. Foto: Reuters

Forbes je v četrtek na prvo mesto lestvice najbolje plačanih igralk uvrstil Scarlett Johansson. Zvezdnica je namreč v enem letu, od 1. junija lani do 1. junija letos, zaslužila vrtoglavih 40,5 milijona dolarjev.

Za svoj finančni uspeh se mora zahvaliti predvsem liku Črne vdove, ki ga je upodobila v letošnjem najbolj pričakovanem spektaklu Maščevalci: Brezmejna vojna. V vlogi omenjene superjunakinje pa bo znova zaigrala leta 2019, ko na velika platna prihaja samostojni film o Črni vdovi. Da bo lik dobil svoj film, ni presenečenje, saj je bilo zanimanje za superjunakinjo vedno prisotno: anketa portala Fandango je leta 2016 pokazala, da bi od vseh Maščevalcev, ki še nimajo samostojnega filma, ljudje najraje videli prav njenega.

Do letos je na lestvici sicer kraljevala Angelina Jolie, ki pa je v enakem obdobju kot Johanssonova zaslužila 28 milijonov. Večino prihodka ji je prinesla vloga v filmu Zlohotnica 2, ki pa v kinematografe prihaja šele leta 2020.

Stalnica na lestvici Forbesa je že več let tudi Jennifer Aniston, ki je letos z 19,5 milijona evrov na tretjem mestu. Večji del zaslužka ji v žep prinesejo tantieme, ki jih dobiva za ponovitve serije Prijatelji, ostalo pa je tokrat zaslužila z oglasi. Svoj obraz je posodila Coca-Coli, znamki vode Smartwater in podjetju Johnson & Johnson's.

Na četrto mesto lestvice se je z 18 milijoni dolarjev zaslužka uvrstila Jennifer Lawrence, njen zaslužek se je v primerjavi s preteklim letom sicer znižal za šest milijonov. Večino denarja ji je prinesla franšiza Možje X, del pa je zaslužila tudi po zaslugi sodelovanja z modno znamko Dior.

Med prvo deseterico se je uspelo uvrstiti še Reese Witherspoon, Mili Kunis, Cate Blanchett, Melissi McCarthy in Gal Gadot.