Heidi in Seal sta bila poročena med letoma 2005 in 2014. Foto: AP
Heidi in Seal sta bila poročena med letoma 2005 in 2014. Foto: AP

Klumova v svojem zahtevku trdi, da njen nekdanji mož Seal noče, da otroci potujejo v Evropo, ker ga skrbi pandemija koronavirusa.

Nemška manekenka in britanski popzvezdnik s pravim imenom Henry Samuel sta bila poročena med letoma 2005 in 2014, v zakonu so se jima rodili trije otroci, Henry (14), Johan (13) in Lou (10), Seal pa je tudi posvojil Heidijino hčerko Leni (16) iz njene prejšnje zveze s Flaviem Briatorejem.

Heidi ima s Sealom tri otroke, glasbenik pa je tudi posvojil manekenkino hčerko Leni iz zveze z mogotcem formule ena Flaviem Briatorejem. Foto: AP
Heidi ima s Sealom tri otroke, glasbenik pa je tudi posvojil manekenkino hčerko Leni iz zveze z mogotcem formule ena Flaviem Briatorejem. Foto: AP

"Čeprav imava s Henryjem deljeno skrbništvo nad otroki, pa večji del časa živijo z menoj. Henry je z njimi zgolj sem ter tja, pa še to je veliko," je zapisala.

47-letno Klumovo, ki sicer živi v ZDA, pogodba zavezuje k snemanju 16. sezone nemške različice Next Top Model in običajno s seboj vzame tudi otroke, a tokrat Seal ne da zelene luči za potovanje, piše revija People.

"Dobro se zavedam vseh potrebnih previdnostnih ukrepov, povezanih s covidom-19, in nikdar ne bi ogrožala najinih otrok – za Nemčijo sem sprejela vse ukrepe, enako, kot jih v ZDA," navaja Klumova, ki še dodaja, da je hvaležna, da lahko v teh težkih gospodarskih časih dela.

Zaradi pandemije snemanje v ZDA nemogoče

Oddaja Next Top Model se običajno snema v Los Angelesu, prav zato, da ji ne bi vzela preveč časa od družine, a zaradi pandemije nemška zasedba in ekipa tokrat ne moreta potovati v ZDA.

Klumova je dejala, da je pripravljena tudi spremeniti že dogovorjen urnik skrbništva, če Seal dovoli otrokom potovati v Nemčijo, tako bi mu denimo pustila otroke za tri tedne med božičem, ki ga sicer preživljajo z njo.

Seal naj bi sicer aprila privolil, da otroci potujejo s Klumovo oktobra v Evropo, a si je nato premislil. "Obupana sem, otroci pa pravijo, da nočejo ostati v Los Angelesu s svojim očetom. Prav gotovo to ne bi bilo v njihovem najboljšem interesu," je zapisala.

Otroci bi radi videli stare starše

Sodišču je pisno izjavo podala tudi 16-letna Leni. "To je težko, ker imam rada oba svoja starša, a zdi se mi, da se moram oglasiti. Razumem, da so moja brata in sestra premladi, da bi govorili s sodnikom, zato z veseljem spregovorim za vse nas. Moja mama mora snemati v Nemčiji nekaj mesecev in mi vsi bi šli radi z njo."

"Za zdaj nam moj oče tega ne pusti, čeprav smo mu skušali pojasniti naše razloge, zakaj hočemo iti," je zapisala Leni in dodala, da bi bilo potovanje v Nemčijo "krasna priložnost" za vse štiri, poleg tega bi tudi lahko videli svoje stare starše.

Leni pravi, da so njeni mlajši sorojenci "res razburjeni" in "prestrašeni" ob misli, da bi bili toliko časa proč od svoje mame.

Nemška manekenka se je lani poročila s 30-letnim rojakom Tomom Kaulitzem. Foto: AP
Nemška manekenka se je lani poročila s 30-letnim rojakom Tomom Kaulitzem. Foto: AP

Leni očetu: Najdimo rešitev

Leni je ločeno pisala tudi svojemu očetu in ga v pismu moledovala, naj jih pusti v Nemčijo.

"Razumem, da situacija nikakor ni idealna," je začela pismo, ki ga je objavil portal The Blast.

Zapisala je, da upa, da lahko najdejo skupni jezik in čas, da se vidijo tudi z očetom, poudarila pa je tudi, da je v Berlinu, kjer bodo snemali oddajo, manj primerov okužb kot v Los Angelesu. "Vse, kar bi rada, je, da se nekako dogovorimo in naredimo načrt kot družina. Tako zelo te imam rada."

Klumova se je lani poročila s 17 let mlajšim nemškim glasbenikom Tomom Kaulitzem, kitaristom priljubljene nemške pop-rokovske skupine Tokio Hotel.