Sheen je zagotovo največkrat omenjeno zvezdniško ime v ZDA v zadnjem mesecu. Foto: EPA
Sheen je zagotovo največkrat omenjeno zvezdniško ime v ZDA v zadnjem mesecu. Foto: EPA
Charlie Sheen
45-letni Sheen je najbolje plačani igralec na ameriških malih zaslonih. Foto: Reuters

V zadnjem mesecu ne mine dan, da ne bi mediji postregli z novim dejanjem v zgodbi o igralcu priljubljene serije Dva moža in pol. Čez noč je losangeleška policija vdrla v njegov dom, da bi "preiskala morebitno kršitev začasne prepovedi o približevanju", saj v ta ukrep sodi tudi prepoved posedovanja orožja in streliva.

Prepoved približevanja je prejšnji teden dosegla Sheenova nekdanja žena Brooke Mueller, potem ko je televizijska mreža CBS prekinila snemanje nanizanke Dva moža in pol, sicer najbolj priljubljene humoristične nanizanke v ZDA, z utemeljitvijo, da se mora Sheen prijaviti v program odvajanja od alkohola in mamil, s katerim sicer že ima veliko izkušenj. Od takrat je Sheen sprožil pravo "medijsko ofenzivo", saj je na vseh mogočih televizijskih in radijskih postajah ostro kritiziral producente nanizanke.

Največ ima povedati proti Lorreju
Zdaj pa je šel še korak dlje, saj je vložil 100 milijonov vredno tožbo proti studiu Warner Bros in producentu serije Dva moža in pol Chucku Lorreju. Trdi, da so ga po krivici odpustili. "Chuck Lorre, eden najbogatejših ljudi v svetu televizije, ki ima pod palcem več sto milijonov dolarjev, misli, da je tako premožen in vpliven, da se lahko sam odloči, kdaj bo vzel sredstva neki zasedbi ali seriji," piše v tožbi. Serija je sicer dajala delo okoli 200 ljudem.

Sheen je še zapisal, da pri Warner Brosu lani niso imeli težav, prav nasprotno, bili so "precej srečni", ko so podaljšali pogodbo z njim, čeprav se je takrat že moral braniti tožbe zaradi telesnega napada na nekdanjo ženo in je veliko časa preživel v bolnišnicah zaradi odvajanja od nedovoljenih sredstev.

Lorrejev odvetnik Howard Weitzman je tožbo komentiral z besedami, da si je Sheen zaželel "fantazijski zadetek na loteriji". Znova je spomnil, da je Sheen na snemanjih pozabljal besedilo, zamujal v studio, izpuščal vaje in dajal pripombe, s katerimi je "zastrupljal odnose v ekipi".