Večkratni dobitnik grammyjev je kot rešitev navedel list papirja z napisanim imenom. Foto: Reuters
Večkratni dobitnik grammyjev je kot rešitev navedel list papirja z napisanim imenom. Foto: Reuters

Ljudje na ulicah vsakodnevno prepoznavajo slavne osebe. To se je v zadnjem času zaradi pandemije covida-19 spremenilo, saj morajo vsi večino časa nositi zaščitne maske, tako pa je sočloveka skorajda nemogoče prepoznati.

Steve Martin vseeno želi, da ljudje vedo, kdo se skriva pod masko. Tako je našel rešitev, kako bi se slavne, med njimi tudi njega, prepoznalo kljub uporabi maske.

Komik je na svojih družbenih omrežjih objavil fotografijo, na kateri je s sledilci delil svoj "izum". V opisu je zapisal: "Vedno, ko grem ven, nosim zaščitno masko. Vendar me je nekaj motilo. O težavi sem premišljeval in tukaj je rešitev."

75-letnik na fotografiji nosi običajno zaščitno masko in sončna očala, na list papirja pa je z rdečo barvo napisal svoje ime. Pod ime je narisal tudi veliko modro puščico, ki kaže nanj, da ne bi slučajno prišlo do pomote, izdelek pa si je namestil kar na glavo.

Tako naj bi olajšal delo mimoidočim, ki bi se sicer spraševali, ali je človek, ki so ga naključno srečali na ulici, zares znani igralec Steve Martin.