Eugenie Bouchard je prva kanadska teniška igralka, ki se je uvrstila v finale turnirja za grand slam. Foto: EPA
Eugenie Bouchard je prva kanadska teniška igralka, ki se je uvrstila v finale turnirja za grand slam. Foto: EPA

Pandemija novega koronavirusa je vplivala na številne vidike življenja, tudi na ljubezensko življenje številnih – ljudi v zvezi, pa tudi tistih, ki svojega življenjskega sopotnika še iščejo. Ker ukrepi prepovedujejo osebne stike, so se zmenki prestavili na splet.

Za tovrstni zmenek se je odločila tudi teniška zvezdnica Eugenie Bouchard, vendar vse v imenu dobrodelnosti. 26-letna Kanadčanka je privolila v virtualni zmenek s komikom Bobom Meneryjem, potem ko ji je ta med intervjujem, ki se je prenašal v živo na Instagramu, poslal vrsto povabil.

Menery se je strinjal, da bo v dobrodelne namene daroval 4.000 dolarjev v zameno za zmenek s teniško zvezdnico, finalistko Wimbledona leta 2014. Ta je povabilo sprejela. Par je imel prejšnji teden prvi zmenek, oboževalci pa navdušeno sprašujejo, kdaj sledi naslednji. “Pomirite se, (na zmenkih) ne smete biti preveč zagreti. Biti morate umirjeni, ne kazati preveč čustev že takoj na začetku,” je za CNN Sport’s Amanda Davis pojasnila Bouchardova. “Morda bom rekla, da nimam časa, čakala še kak teden, čeprav nimam ničesar za početi.” 26-letnica je privolila v poznejši zmenek v živo: “Najin drugi, prvi pravi. Bomo videli, kaj se bo razvilo.”

Poleg tega je Genie, kot jo krajše tudi kličejo, v okviru izziva All-In (Na vse ali nič), kjer zvezdniki na spletnih dražbah ponudijo edinstveno doživetje v njihovi družbi, prodala večerjo in obisk teniškega turnirja. Zmagovalni ponudnik je odštel kar 85.000 dolarjev, zbrani denar pa so namenili organizacijam, ki so pomagale med pandemijo koronavirusa.

Svetla plat družbenih medijev

Čeprav imajo družbeni mediji tudi pozitivno plat, Bouchardova priznava, da se vrstijo tudi negativni komentarji. Sama je dejavna uporabnica družbenih medijev, v njih išče predvsem pozitivne učinke, k temu pa spodbuja tudi druge uporabnike. “Branje negativnih komentarjev je izguba časa. Zavedam se, da imamo vsi sovražnike, to zgolj pomeni, da smo se v življenju zavzemali za nekaj pomembnega,” pojasnjuje. "Mislim, da je najpomembnejše, da ne vračaš sovraštva. Sprejmeš to, kar je, in poskusaš razumeti, da vedenje posameznikov odseva, kako se počutijo, in ne, da si grozna oseba,” je še dodala.