Juliusu Gerhardu de Boerju, telesnemu stražarju Beyonce in Jay-Z-ja, je sodišče zaradi kaljenja nočnega reda in miru naložilo plačilo globe v višini okoli 76 evrov. Foto: Novi list
Juliusu Gerhardu de Boerju, telesnemu stražarju Beyonce in Jay-Z-ja, je sodišče zaradi kaljenja nočnega reda in miru naložilo plačilo globe v višini okoli 76 evrov. Foto: Novi list
Dubrovnik
Prerekanje se je sprevrglo še v fizični obračun. Foto: Jutarnji.hr
Beyonce Knowles
Beyonce so hrvaški paparaci ujeli med sončenjem na palubi 47,5-metrske razkošne jahte Va Bene, ki jo je pred nekaj leti od Bernieja Ecclestona kupil glasbenik Eric Clapton. Foto: Jutarnji.hr

Telesnemu stražarju zvezdniškega para Beyonce Knowels in Jay Z-ja, 31-letnemu Juliusu Gerhardu de Boerju, je sodišče zaradi incidenta v središču Dubrovnika naložilo plačilo globe zaradi kaljenja javnega reda in miru v višini 554 kun (približno 76 evrov). Nizozemec bo moral plačati tudi stroške sodišča, to je 679 kun (približno 93 evrov).

Kot je znano, se je incident zgodil v noči na sredo, medtem ko sta glasbenika odhajala z večerje v prestižni restavraciji Gil's. Beyonce in Jay-Z sta se sprehajala po kamnitih uličicah proti pristanišču, kjer ju je čakal gliser, s katerim naj bi odplula do razkošne 47,5-metrske jahte Va Bene, zasidrane pri otočku Lokrum v bližini zgodovinskega jedra Dubrovnika.

Zvezdnika in njuno spremstvo pa so v zasedi čakali fotografi in snemalci, ki so jim nato sledili. Telesni stražar je nato enega izmed snemalcev zgrabil za roko, ga odrinil in mu zagrozil, naj ne snema. Zapletlo pa se je, ko se je skupini približal 57-letni snemalec Dragan Banović. Osebni stražar je naprej udaril po njegovi kameri (poškodoval je svetilko in baterijo) in se nato z brcami spravil še nanj (trikrat ga je brcnil v bok, zadel pa ga je tudi v zadnjico in predel ledvic).

Stražar po izreku sodbe zapustil Dubrovnik
Juliusu Gerhardu so po izreku sicer še nepravnomočne sodbe vrnili začasno odvzet potni list, po odločitvi sodišča pa je takoj zapustil Dubrovnik. De Boerja je po pisanju Novega lista zastopal priznan dubrovniški odvetnik Denis Orlić.

Zgodba ima tudi drugo plat
Zgodba pa ima tudi drugo plat. Dubrovniška policija je zaradi kaljenja javnega reda in miru ovadila tudi snemalca Dragana Banovića. Kot je vidno v videoposnetku, tudi Banović v (sprva) verbalnem obračunu ni ostal dolžan stražarju. Med ukrcavanjem na gliser je vanj vrgel stojalo, zaradi česar je stražarju dokončno prekipelo. Sprva mu je stojalo želel vreči nazaj, vendar se je po prigovarjanju prisotnih premislil in ga vrgel v morje. Od hrvaške ekipe snemalcev in fotografov pa se je poslovil z dvignjenim sredincem in nekaj sočnimi kletvicami v polomljeni hrvaščini.

Banović, lastnik in snemalec DU TV-ja, je dogodek takoj prijavil policiji. Zaradi fizičnega napada, grožnje in poškodovanja lastnine je zoper Beyonceinega stražarja vložil prijavo, z odvetnikoma Srdjom Jakšićem in Gašparjem Lujakom pa še čaka na poziv dubrovniškega sodišča.

Videoposnetek dogajanja v Dubrovniku v noči na sredo si lahko ogledate spodaj.