Rupert Murdoch in Wendi Deng sta bila poročena 14 let. Foto: EPA
Rupert Murdoch in Wendi Deng sta bila poročena 14 let. Foto: EPA
Rupert Murdoch in Wendi Deng
Dengova je podpisala predporočno pogodbo, zato ne bo odšla z Murdochovimi milijardami. Foto: EPA

"Lahko potrdim, da je Rupert danes zjutraj na vrhovnem sodišču zvezne države New York sprožil postopek za ločitev," je za tiskovno agencijo AFP povedal njegov tiskovni predstavnik Steven Rubenstein, ki je dodal, da je zakon Murdocha in Dengove "nepovratno razpadel".

Murdoch in Dengova sta se spoznala leta 1997 na eni izmed službenih zabav Murdochovega medijskega imperija News Corporation, ko je bil on še poročen s prejšnjo ženo. Poročila sta se dve leti pozneje, le nekaj tednov po njegovi ločitvi, v zakonu pa sta se jima rodili hčerki Grace in Chloe.

Možu bliskovito v bran
Pod okrilje njegove svetovne korporacije med drugim sodijo tudi Fox News, Sky, 20th Century Fox in Wall Street Journal. Pred dvema letoma pa je v Veliki Britaniji izbruhnil velik škandal zaradi njegovega časnika News of the World, ko so na dan prišli podatki o nezakonitem vdoru v glasovno pošto ugrabljene in umorjene najstnice Milly Dowler, ki so jih izvajali novinarji tabloida News of the World. Nato pa se je izkazalo, da so vdrli tudi v glasovno pošto številnih znanih osebnosti.

Zaradi tega škandala je Murdocha, ki je zatrdil, da za prisluškovanja ni vedel, zaslišal tudi parlamentarni odbor, kjer pa se je zgodil incident - neki moški je vanj namreč nenadoma zalučal papirnat krožnik s peno za britje, pri tem pa zavpil "pohlep". A napadalec je imel smolo, da je za njim sedela prav Wendi, ki ga je zaradi napada na njenega moža prav močno udarila in se v trenutku znašla v središču pozornosti svetovne javnosti.

Moral je plačati pravo bogastvo
Revija Forbes sicer ocenjuje, da je Murdoch "težak" skoraj 10 milijard dolarjev, vendar pa ne gre pričakovati, da bo tudi ta ločitev vplivala na njegovo bogastvo. Murdocha je namreč izučilo in je dal Dengovi pred skokom v zakonski jarem podpisati predporočno pogodbo - prejšnji ženi pa je moral ob ločitvi izplačati skoraj dve milijardi.