Foto:
Foto:

'' je bil eden prvih tvitov medijskega mogotca Ruperta Murdocha.

Čeprav je svoj Twitterjev profil odprl šele 31. decembra 2011, ima danes že nekaj več kot 86.000 sledilcev, sam pa je napisal 24 tvitov.

Med tistimi, ki so 80-letniku pisali dobrodošlice, je bil tudi nekdanji pomočnik namestnik britanskega premierja John Prescott, ki je bil eden izmed mnogih žrtev telefonskega prisluškovanja novinarjev britanskega tednika News of the Worl. Ta pa je seveda v lasti Murdocha. Prescott je tako Murdochu napisal: ''Dobrodošel na Twitterju … @rupertmurdoch. Na telefonski tajnici sem ti pustil novoletno sporočilo!''

Kot piše britanski BBC, bi si Murdoch s pisanjem na Twitterju lahko nakopal še več težav. Tako je svoj nedavni tvit, češ da imajo Britanci za državo, ki ji zadnje čase ne gre prav dobro, preveč praznikov, kmalu tudi izbrisal.

Je pa @rupertmurdoch dobil tudi nekaj nasvetov, kako je treba pisati na Twittu. Avtorica, ki objavlja pod imenom Wendi Deng, je pravzaprav njegova žena. Ta mu je svetovala, da je bistvo tvitanja v tem, da tudi ti slediš drugim ljudem in ne le oni tebi.

A medijski mogotec se je odločil, da bo sledil le šestim osebam. Med njimi je ustanovitelj Amstrada Lord Sugar, ki mu je na Twitt napisal: ''Zanima me, ali bo moj stari prijatelj@rupertmurdoch kupil ali investiral v Twitter. Svojo priložnost je zamudil tako pri Facebooku kot pri My Spacu …''