Iz sveta znanih
Zvezdne steze: Onkraj
John Cho, Simon Pegg, Zachary Quinto, Karl Urban, Anton Yelchin in Chris Pine v filmu Zvezdne steze: Onkraj, ki je v kinodvorane prišel predlani. Yelchin, ki je bil v vlogi Pavla Andrejeviča Čekova del igralske ekipe vseh treh dotedanjih delov, se je lani smrtno ponesrečil pri starosti 27 let. Foto: IMDb
J. S. Clarkson
Britanska režiserka J. S. Clarkson na konvenciji Comic-Con leta 2014. Foto: Wikipedia Commons

Dodaj v

Zvezdne steze 4: krmiljenje vesoljske sage prvič zaupano režiserki

Film Zvezdne steze 4 bo režirala S. J. Clarkson
1. maj 2018 ob 17:29
Los Angeles - MMC RTV SLO

Še pred lanskim prihodom tretjega dela znanstvenofantastične franšize Zvezdne steze v kinodvorane so snovalci naznanili, da že razmišljajo o četrtem nadaljevanju, te dni pa so razkrili tudi, kdo bo sedel na režiserski stolček.

Režijo četrtega dela franšize bo tako po poročanju ameriških medijev prevzela Britanka S. J. Clarkson, s čimer bo postala prva ženska na tem mestu.

S. J. Clarkson je do zdaj med drugim režirala več epizod televizijskih serij, kot so Dexter, Bates Motel, Grda račka in Oranžna je nova črna, pa tudi na Marvelovih likih zasnovani seriji Jessica Jones in The Defenders. Leta 2010 je režirala še film Toast, v katerem sta igrala Freddie Highmore in Helena Bonham Carter.

Kapitan Kirk sreča svojega očeta
Sicer pa naj bi se produkcijska hiša Paramount še pogajala s Clarksonovo okoli detajlov sodelovanja. Po pisanju Varietyja bo tudi tokrat v vlogi kapitana Kirka nastopil Chris Pine, znova pa bo mogoče videti Zacharyja Quinta, ki bo upodobil Spocka.

Variety navaja še, da bo časovno potovanje kapitanu Kirku omogočilo snidenje s svojim očetom. Vloga očeta naj bi bila zaupana Chrisu Hemsworthu, ki je že v letu 2009 odigral eno izmed stranskih vlog v prvem delu, naslovljenem zgolj Zvezdne steze, ki ga je režiral J. J. Abrams. Omenja se, da naj bi bila v igralski ekipi znova Zoe Saldana in Simon Pegg.

Trekiji so se zgrinjali v Dortmund
V zadnjih dneh aprila je na sejmišču Messe Westfallenhallen v Dortmundu v Nemčiji potekala tridnevna prireditev Destination Star Trek, uradna evropska konvencija za privržence te vesoljske sage, se pravi za t. i. trekije. Letošnje dogajanje je bilo v znamenju 25. obletnice serije Zvezdne steze: Deep Space Nine, ki so jo snemali med letoma 1993 in 1999.

Konvencije se je udeležilo več igralcev iz obdobja Zvezdnih stez 90. let preteklega stoletja, nesporna ikona srečanja pa je seveda bil stas in glas prvega kapitana Kirka, William Shatner.

Tarantino po sledeh Zvezdnih stez?
Omenimo tudi, da je Paramount te dni sporočil, da pripravlja še en projekt, vezan na te vesoljske uspešnice, režijo katerega so zaupali Quentinu Tarantinu, produciral pa ga bo J. J. Abrams. Ob tem so poudarili, da bo dogajanje postavljeno v drug časovni okvir, kot napovedane Zvezdne steze 4, pa tudi luč sveta naj bi ugledal po premieri prihajajočega četrtega dela.

P. G.
Prijavi napako
Komentarji
planet1
# 01.05.2018 ob 19:09
Preden zacnete jokat. Novi filmi so dr*k, nova nadaljevanka je d*ek. Niso krivi crnci, zenske ali aziati, kriva je plitkost, akcijske sekvence namenjene 12 letnikom in iskanje denarja v vsakem kandru. Rezultat je klisejski, dolgocasen, genericen dre*.
malibumbar
# 02.05.2018 ob 09:33
planet1
# 01.05.2018 ob 19:09

Preden zacnete jokat. Novi filmi so dr*k, nova nadaljevanka je d*ek. Niso krivi crnci, zenske ali aziati, kriva je plitkost, akcijske sekvence namenjene 12 letnikom in iskanje denarja v vsakem kandru. Rezultat je klisejski, dolgocasen, genericen dre*.


Zato pa gledamo serije tipa Orville.
Guliarth
# 02.05.2018 ob 07:57
Čas je za #himtoo
DrMatilda
# 01.05.2018 ob 22:50
Zvezdnim stezam ni uspela transformacija iz 80', iz konca hladne vojne v današnje čase, ko je spet hladna vojna, ni pa več sovjezske zveze. To je dobro za filme, ki so bili pretežno zanič in jih je bilo itak treba preštudirati na novo, ni pa dobro za TV serije, ki so bile odlične. Zato so novi filmi neprimerno bolj spektakularni, niso pa več Star trek, ker tudi klingonci niso nobeni afriški arabci, sploh pa vesoljske vojaške misije niso nekaj, kar bi imelo znanstveno podlago. Chriss Pine bi bil dober komandant Galactice, raziskovanje neznanega pa ga zgleda ne zanima preveč.
Novi filmi so popolnoma znič, ne glede na visoko produkcijo. Očitno so poslušali zadovoljiti želje številnih oboževalcev koncepta, zato so v koncept vnesli LGBT in infantilne šale, ki niso smešne. Zdaj ti filmi niso več všeč nikomur. Zavaljenim perverznežem namreč ni všeč, če snemajo filme o njih, oni to samo radi gledajo. Odnosi med posadko spominjajo na gey bar, namesto Enterprise,Voyager in DIscovery, bi lahko svojo vesoljsko križarko poimenovali kar Blue oyster bar, itak zgleda kot Policijska akademija.
Višek so dosegli v novi TV seriji, ki je pa še bolj zanič, čeprav si je to bilo težk ozamisliti, jim je uspelo cel koncept pognati skozi samo dno. Prihodnost je torej vojna proti vesoljskim muslimanom, človeštvo pa bo rešila nacistična evgenika? Ne pomnim kdaj sem nazadnje videl tako ogromen kup sranja. Gledalce jim je odnesla posrečena satira Orville, ki je danes vse kar bi morale biti Zvezdne steze. Tudi Orville je LGTB, vendar narejeno kot bi moralo biti, ker je še vse kaj drugega. Isto bodo zgleda poskušali s Tarantinom, za katerega ne dvomim, da bo posnel mojstrovino, kakšen smisel ima potem delati resno ZF, ki jo bo odnesla satirična komedija, pa vedo samo Disneyevi producenti.
Banban
# 01.05.2018 ob 20:22
Nadaljevanka je res podpoprecna. Verjetno bi blo za trekije celo bolje, ce jih ne bi vec snemali. Oziroma, skrpucala naj Preimenujejo. Dejansko sm raje gldal parodijo Orville....skratka....Gene R. bi bil zelo zalostn.
ElTorro
# 01.05.2018 ob 20:08
@planet1
Podpis.
Če bi bilo dogajanje res v znamenju 25-letnice DS9, bi vse, kar je bilo posneto v zadnjih desetih letih, kurili na grmadi, ker sramoti spomin na to serijo (in ostale, ki so še bile vredne franšize).

Že sam koncept reboota je katastrofa.

Mimogrede - samo zato, ker se filmu reče ST 4 še ne pomeni, da je šele četrti del franšize.
Tako kot Naked Gun 33 1/3 ni bil dejansko triintrideseti del (in še malo).
WalterBronx
# 01.05.2018 ob 20:08
Ko nimaš več idej kako nadaljevati zgodbo. Time travel...
TineB
# 01.05.2018 ob 21:10
Spet kvote
planet1
# 01.05.2018 ob 19:09
Kadru. In beseda je *rek.
vincento
# 02.05.2018 ob 13:02
upam da ne konča v istem stilu kot SJW-ski Star Wars, ker tisto bi pa še to franšizo uničilo
fantom
# 02.05.2018 ob 12:29
Mogoče bo Tarantino pa tole posnel: https://www.youtube.com/watch?v=qnEya13C
Klg

Machete in Machete Kills sta recimo bila posneta po fake trailerjih, zakaj ne bi bil še Machete Kills Again in Space?
vnk
# 02.05.2018 ob 09:43
In kaj je narobe s komentarjem, kjer na glas razmišljam, če je ta novica na RTVju primarno, ker je režiserka ženska?! Mislim, saj to izpostavlja sam naslov... ampak, ker imate pač možno moderacije, pa se ob to spotaknete. Zaradi mene, če film režira opica ali pa papagaj, dokler bo film dober, eni ste že mal obsedeni s tem. Bo zaradi tega, ker ga režira ženska, film kaj boljši? Morda šokantno za bojevnike socialne pravičnost, ampak Star Trek film grem gledati zaradi ZF vsebine in ne zaradi članstva v Zlobnem Patriarhatu TM (še čakam na katalog s kuponi privilegijev, zaenkrat še niso nič poslali...).
Zlobni genij
# 01.05.2018 ob 17:45
pagh 'e' jatlh jIH 'ach mojpu' 'e' vItIvrupchu' chay' Hop vaj ghoS chu' Hov trek vIlegh 'e' luHar. :)
SpicyWeiner
# 01.05.2018 ob 17:39
Reference niso ravno nek "Vau!"
Bivši uporabnik
# 01.05.2018 ob 17:35
Staza of me-ke-ke ...
JohnSmith
# 02.05.2018 ob 08:46
Zadnji film mi ni bil posebej dober, nova serija je pa fajn.
Kazalo