Masterson je med drugim z Ashtonom Kutcherjem igral v Netflixovi seriji The Ranch. Foto: AP
Masterson je med drugim z Ashtonom Kutcherjem igral v Netflixovi seriji The Ranch. Foto: AP

Igralec, ki vse obtožbe zanika, je bil junija aretiran zaradi treh domnevnih posilstev, ki so se zgodila med letom 2001 in 2003. Med ponedeljkovo obravnavo, ki se je igralec sicer ni udeležil, je sodnik zavrnil argument obrambe, da naj se primer opusti, ker so domnevna posilstva že zastarala. Poleg tega je zavrnil tudi prošnjo, da med sojenjem v dvorani ne bi bili prisotni mediji.

44-letni igralec po plačilu 3,3 milijona dolarjev varščine za zdaj ostaja na prostosti. Če porota odloči, da je kriv, ga čaka prestajanje od 45 let do dosmrtne zaporne kazni.

Tožilci med drugim pravijo, da je Masterson leta 2001 posilil 23-letno žensko, aprila 2003 28-letno žensko in nekje med oktobrom in decembrom 2003 še eno 23-letnico. Vse to naj bi se zgodilo na domu igralca v Los Angelesu.

Foto: AP
Foto: AP

Ženske naj bi najprej omamil

Ena izmed žensk, ki so vložile obtožbo, je Chrissie Carnell Bixler, ki pravi, da jo je Masterson večkrat spolno zlorabil, ko sta se ob koncu leta 2001 in na začetku leta 2002 videvala. Med enim izmed incidentov naj bi jo tudi omamil.

Drugi dve ženski nisva bili imenovani. Ena trdi, da jo je igralec posilil aprila 2003 – v pijačo ji je podtaknil mamilo, nato pa jo odnesel v spalnico, kjer je izgubila zavest. Nato naj bi se zbudila, medtem ko jo je spolno zlorabljal. Ko se je poskušala braniti, naj bi Masterson vzel pištolo, jo uperil vanjo in ji rekel, naj bo tiho. Tudi tretja ženska trdi, da ji je igralec v pijačo podtaknil mamilo, nato pa jo spolno zlorabil v svoji spalnici in kopalnici.

Odvetnik trdi, da je nedolžen

Njegov odvetnik Tom Mesereau je že večkrat poudaril, da je igralec nedolžen. "Verjamemo, da bo oproščen, ko dokončno predstavimo vse dokaze in imajo priče priložnost povedati svojo zgodbo."

Igralec je od leta 2001 poročen z igralko in manekenko Bijou Phillips. "Gospod Masterson in njegova žena sta popolnoma šokirana, da se te skoraj 20 let stare obtožbe zdaj spreminjajo v aretacije, a so tako onadva kot njuna družina pomirjeni, saj verjamejo, da bo resnica prišla na dan," je še poudaril njegov odvetnik, ki je v preteklosti na sodišču zastopal tudi Michaela Jacksona in Billa Cosbyja. "Ljudje, ki poznajo Mastersona, dobro poznajo njegov značaj in se zavedajo, da so vse obtožbe lažne."

Masterson je najbolj znan po upodabljanju Stevena Hyda v priljubljeni seriji Oh, ta sedemdeseta, ki so jo predvajali med letoma 1998 in 2006. Pozneje je med drugim z Ashtonom Kutcherjem igral v Netflixovi seriji The Ranch, in sicer prav v času, ko je losangeleška policija razkrila, da ga preiskuje.