Rachel Brosnahan, Michelle Williams, Emilia Clarke, Jessica Chastain - najbolj fotografirane ženske na preprogi pred čajanko. Foto: Reuters
Rachel Brosnahan, Michelle Williams, Emilia Clarke, Jessica Chastain - najbolj fotografirane ženske na preprogi pred čajanko. Foto: Reuters

Že leta Britanska filmska in televizijska akademija (Bafta) v losangeleškem hotelu Four Seasons prireja prestižno čajanko, sproščen dogodek, na katerega navadno pridejo vsi, ki so nominirani za katerega izmed "velikih treh" - globus, bafto ali oskarja -, poleg njih pa na dogodku kar vrvi od bogatih radovednežev, ki si lahko privoščijo drago vstopnico za dogodek.

Pred čajanko se zvezdnice prvič v sezoni sprehodijo tudi po nekakšni rdeči preprogi in s svojo izbiro napovedo tudi modno sezono podeljevanja nagrad, ki se sicer začne nocoj s podelitvijo zlatih globusov (in rdečo preprogo pred njo). Če sodimo po prvih modnih vtisih, bodo rdeče preproge letos polne vzorčastih kreacij, kot napovedano pa ne bo manjkalo predvsem črne barve v znak protesta proti spolnemu nadlegovanju v Hollywoodu.

Pozornost modnih kritikov so tokrat, kot smo že vajeni, znova pritegnile Jessica Chastain v črno-beli vzorčasti kreaciji s priročnimi žepi, pa Michelle Williams in Diane Kruger, ki sta ravno tako izbrali vzorčasto blago, ter Emilia Clarke s svojo modro vintage obleko s cvetličnim vzorcem in Rachel Brosnahan s prosojno belo obleko, ki jo je popestrila vezenina rože.