Videz je Melania dopolnila z velikimi sončnimi očali in diamantnim prstanom. Foto: EPA
Videz je Melania dopolnila z velikimi sončnimi očali in diamantnim prstanom. Foto: EPA
Melania Trump
Na nedavnem zasedanju skupine G7 na Siciliji je nosila suknjič Dolce & Gabanna za 51.500 dolarjev. Foto: EPA
Melania Trump
Modni strokovnjaki so večinoma navdušeni nad njenim videzom, kritizirali pa so jo za njen izbor oblačil pri papežu Frančišku. Foto: Reuters

Melania je že med predvolilno kampanjo svojega moža Donalda in tudi zdaj, ko opravlja vlogo ameriške prve dame, vzbujala pozornost z izborom oblačil, ki imajo vsa po vrsti etiketo priznanih modnih znamk, posledično pa tudi z listkom s ceno, ki je za navadne smrtnike nepredstavljiva.

D & G, Manolo Blahnik, Hermès ...
Od prihoda Trumpovih na oblast je začela delovati tudi spletna stran White House Wardrobe, ki natančno preuči vsak modni kos tako Melanie kot Donaldove hčerke Ivanke. Prav modni ljubitelji na tej strani so izbrskali, da je Melania ob nedeljski vselitvi v Belo hišo nosila široke rjave hlače iz spomladanske kolekcije modne znamke Bally, ki stanejo 1.150 dolarjev in jih zdaj ni več mogoče dobiti.

V Sloveniji rojena nekdanja manekenka je hlače kombinirala s preprostim belim topom dvojca Dolce & Gabbana, salonarji Manolo Blahnik in elegantno torbo priznane francoske znamke Hermès Birkin. Prav torba je poleg hlač požela največ pozornosti, saj gre za klasičen modni dodatek med slavnimi in bogatimi.

Brez "birkinke" ne gre
Torba, ki jo je Melania nosila v levi roki (pozorni so opazili, da si je torbo ob prihodu z letala prestavila iz desne roke v levo, da ji tako ni bilo treba prijeti za roke moža Donalda, nato pa je torbico znova prestavila), stane 13.461 dolarjev, a to še zdaleč ni najdražji model legendarne "birkinke", ki je verjetno najbolj znana torbica na svetu. Za ta Hermèsov izdelek morajo namreč nove lastnice odšteti med 12.000 in 200.000 dolarjev, odvisno od velikosti, dodatkov in materialov. Najdražjo torbico Birkin so pred kratkim v Hongkongu prodali za 379.261 dolarjev, piše Vogue.

Usnjena torbica kamelje barve, ki jo je nosila Melania, je sicer narejena iz redke krokodilje kože, torbice pa so dobile ime po britanski igralki in pevki Jane Birkin, ki je leta 1981 po naključju na letalu srečala takratnega direktorja francoske modne hiše Hermès Jean-Louisa Dumasa. Takrat se je rodila ideja o veliki in hkrati elegantni usnjeni torbi, ki jo je Dumas leta 1984 ustvaril prav za igralko in jo po njej tudi poimenoval. Kmalu pa je torba Birkin postala prava modna uspešnica in še danes velja za obvezen kos garderobe marsikatere zvezdnice in pravi statusni simbol. Torbice Birkin izdelujejo iz usnja krokodilov, kuščarjev, krav, teličkov in nojev.

Menjava šole za Barrona
Kot je znano, sta se Melania in 11-letni sin Barron v Belo hišo preselila v nedeljo, pet mesecev po izvolitvi Donalda na čelo ZDA. 47-letna Melania je namreč tudi po januarski predsedniški inavguraciji še naprej živela v Trump Towerju v New Yorku, saj je želela s selitvijo počakati, dokler Barron ne bo končal šolskega leta.

Jeseni bo Barron, ki je iz letala v Washingotnu izstopil s protistresno vrtavko v rokah, začel šolanje na ugledni episkopalni šoli St. Andrew's v Marylandu, kjer je treba za šolnino odšteti približno 40.000 dolarjev na leto, podoben znesek kot na newyorški šoli Columbia, ki jo je obiskoval doslej. Omenjena izobraževalna ustanova je od Bele hiše oddaljena približno pol ure vožnje.