Utrinek iz kolekcije Nataše Hrupič za letošnjo jesen in zimo. Foto: Osebni arhiv
Utrinek iz kolekcije Nataše Hrupič za letošnjo jesen in zimo. Foto: Osebni arhiv
Nataša Hrupič ovire na poklicni poti premaguje s strastjo do dela. Foto: Osebni arhiv

Po vzoru svetovnih modnih prestolnic bo konec meseca Ljubljana dobila svoj teden mode. Dva večera (25. in 26. oktober) bo zaznamovalo 16 oblikovalcev na štirih modnih revijah.

Alenka Globočnik, Aleksandra Brlan, Almira Sadar, Mateja Krofl in Tinka Domjan, Jelena in Svetlana Proković, Maja Ferme, Matevž Faganel, Nataša Hrupič, Nataša Peršuh, Nina Šušnjara, Sanja Grcić, Simona Muc, Tanja Zorn Grželj, Urša Draž, Vladimira Kralj in Zoran Garevski bodo predstavili svoje kolekcije za pomlad in poletje 2012.

Spoznajte Natašo Hrupič.


Kaj je rdeča nit vašega ustvarjanja, ki vas spremlja že od samega začetka?
Raziskovanje, predvsem v krojih, in vpeljevanje inovativnih detajlov v oblačila.

Kaj pa rdeča nit kolekcije, ki jo boste predstavili na tednu mode?
Temelji na kombinaciji natančno izdelanih detajlov in mehko padajočih plasti materiala. Gre za vpeljevanje nasprotujočih si elementov oblikovanja v elegantno ženstveno silhueto. Barvna lestvica poteka od sivomodre prek zelene do črne.

Za nami so "štirje veliki" tedni mode za pomlad/poletje 2012 v svetovnem merilu. V kolikšni meri ste pri svoji kolekciji spremljali svetovne modne trende? Bi svojo kolekcijo lahko primerjali s katero izmed videnih"?
Profesionalno delovanje na področju mode pomeni aktivno spremljanje dogajanja na vseh področjih, kjer trendi nastajajo: moda, umetnost ...

Kot oblikovalec s trendi živiš, zato si vedno vključen v kolekcije. Pomembno pa je, da sam začutiš prihajajoči trend in ga predstaviš skladno s svojim prepoznavnim oblikovalskim slogom.

Ustvarjanje katerega izmed slovenskih in tujih kreatorjev vam je najbolj blizu?
Kot oblikovalka nikoli nisem imela velikega vzornika, po katerem bi se zgledovala.

Posamezen kos, kolekcija ali oblikovalski pristop tako tujega ali slovenskega oblikovalca mi je lahko všeč, ne glede na to, ali mi je sicer njihov opus blizu ali ne.

Kako bi strnili svojo poklicno zgodbo v eni povedi?
Polna preprek, ki jih ljubezen in strast do mojega dela vedno premaga.

Kdo ali kaj vas navdihuje?
Umetnost. Ljudje, posamezniki in njihova energija.