Plaz kritik se usul, potem ko je afroameriška manekenka jasno povedala, da na reviji ne bo nosila “očitno rasističnih” predmetov. Z modnega inštituta, kjer zadevo še preiskujejo, so sporočili, da “trenutno ni videti, da bi bil prvotni namen revije ustvarjanje nestrpnosti ali poveličevanje rasne diskriminacije.” Predstavnik inštituta Joyce F. Brown je še dodal, da se za nastalo škodo opravičujejo sodelujočim, študentom in vsem, ki jih je prikazano užalilo.

Amy Lefevre je za New York Post povedala, da je odgovornim na reviji zaupala, da se počuti neprijetno, ko nosi tovrstne predmete, a so ji ti dejali, "da je v redu, če se počuti nelagodno le 45 sekund".

Jonathan Kyle Farmer, predstojnik tečaja moderne likovne umetnosti, ki je tudi vodil razstavo, se je neposredno opravičil modelu. "Globoko se opravičujem za vso škodo in bolečino, ki sem jo povzročil vpletenim v šovu," je dejal v objavi na Instagramu. "Prevzemam polno odgovornost in se zavezujem, da se bom iz zapleta učil in stremel k boljšemu delovanju."