Gianni Versace je znamko zasnoval, od njegove smrti pa je bila na čelu modne hiše njegova sestra Donatella. Foto: EPA
Gianni Versace je znamko zasnoval, od njegove smrti pa je bila na čelu modne hiše njegova sestra Donatella. Foto: EPA
Modna hiša Versace je ocenjena na blizu dve milijardi evrov. Foto: Reuters

O prodaji ikonične italijanske znamke, ki je tako rekoč sinonim za visoko modo, se je sicer šušljalo že nekaj mesecev, a je vse do zdaj kupec ostajal neznan. Za znamko so odšteli 1,83 milijarde evrov. "Vznemirjeni smo, da bo Versace del naše družine luksuznih znamk, in zavezani smo, da bomo investirali v njegov razvoj," je sporočil prvi mož družbe Michael Kors John D. Idol.

Novi lastnik ob prevzemu imperija načrtuje tudi nekatere spremembe in novosti. Število prodajnih mest modne znamke Versace, ki se trenutno giblje okoli 200, bodo povišali na 300, prav tako pa bodo količino modnih dodatkov in obutve, ki trenutno obsegajo 35 odstotkov celotne naklade, povečali na 60 odstotkov.

Versace je do zdaj vodila Giannijeva sestra Donatella, ki bo še vedno dejavno vključena v proizvodnjo znamke. Prav tako bo svoj položaj v podjetju ohranil izvršni direktor Jonathan Akeroyd.

"To je zelo pomembna prelomnica za modno znamko Versace. Plovbo te barke sem več kot 20 let usmerjala jaz, vesela sem, da se znamki še v prihodnje obetajo številni uspehi in modni preboji," je ob predaji vajeti Korsu dejala Donatella Versace.

Od leta 2014 je bila ena petina Versaceja v lasti sklada Blackstone, preostanek je v lasti družine. Podjetje je bilo dolgo kandidat za uvrstitev delnic na borzo, kar pa se ni zgodilo. Leta 2017 je modna hiša po nekaj težkih letih vnovič ustvarila dobiček, znašal je 15 milijonov evrov. Prihodki so dosegli 686 milijonov evrov. Glavni izvršni direktor Jonathan Akeroyd je junija napovedal, da si prizadevajo v kratkem času povečati prihodke na milijardo evrov.