Foto:
Foto:

21.00 ljubezenska poezija by rokgre - bere Rok Vilčnik
22.00 koncert ansambla Papir
23.00 Casanova party
Ljubezen se ne meri v količini, je ni več ali manj. To da je imamo več ali
manj, to je popolnoma človeška stvar. Ljubezen tudi ni zdravilo in ne
bolezen, ljubezen ni opoj in ne prekletstvo. Vse to si človek naredi sam.
Ljubezen le JE. In vsak si lahko vzame kolikor hoče in iz nje naredi
veliko ali malo, zdravilo ali opoj in vse ostalo. In ni je treba iskati.
Sestavljeni smo iz nje. PAZITE SE KURENTOV ZA VALENTINOVO!
rokgre
Ansambel Papir
Ana Bezjak- Vokal
Mirna Bogdanović - Vokal
Sebastijan Duh - Klaviature
Igor Bezget - kitara
Bruno Domiter - Bobni
Tadej Kampl - Bas
http://www.youtube.com/watch?v=-ErfxSAUe
4o
Ansambel Papir, vodilni predstavnik gibanja Nova popevka, je nastal kot mavrica, sestavljena iz ljudi, ki so se zbrali, da bi preprosto naredili lepe pesmi - pesmi, ki bodo temu svetu nekaj pomenile in mu bodo ostale ter ga še dolgo razveseljevale s svojimi melodijami in zgodbami.
Svet je ustvarjen iz tisočerih barv in eni njegovih najlepših sta zagotovo glasba in poezija. Pokrajine, ki jih ti dve zmoreta skupaj naslikati, so nekaj najlepšega, kar premoremo.
In če te poetične besede zaobidejo kakšno po tej noti neubrano struno, naj govorijo dejstva:
Večkrat nagrajeni dramatik in pesnik Rok Vilčnik, nekoč vizionar in vodja glasbene skupine Patetico, zadnje čase pa tekstopisec trenutno najuspešnejše avtorske glasbenice Neishe, je svojo poezijo vtkal v lucidno izrisane glasbene pokrajine s Prešernovo študentsko nagrado ovenčanega skladatelja Gregorja Stermeckega. Njegovim inteligentnim pop stvaritvam, ki se vehementno sprehajajo med vplivi jazza, soula in bluza ter včasih nosijo v sebi zametke čistega šansona, je skrojil temu primerno aranžersko obleko Sebastijan Duh, eden naših najmarkantnejših jazz pianistov, ki je do sedaj sodeloval s številnimi znanimi imeni domače in svetovne jazz scene.
Najlepši del in gonilna sila vrhunskega glasbenega projekta pa sta gotovo pevki. Mlada in izjemno nadarjena Mirna Bogdanović, že pri šestnajstih članica uspešne mariborske skupine Yogurt in novopečena študentka klavirja na Glasbeni akademiji v Ljubljani ter petja na konservatoriju v Celovcu ter seveda Ana Bezjak, ena najvidnejših mariborskih jazz izvajalk in diplomantka Celovškega konservatorija na oddelku za jazz petje, bolje poznana na jazz odrih v tujini kot v širši domovini in tudi uspešna glasbena pedagoginja.
Odlična združba glasbenikov, ki bo s svojo virtuoznostjo nadgradila avtorsko udejstvovanje zgoraj omenjenih, je gotovo zagotovilo, da se obeta praznik za ušesa - vrhunski bobnar Bruno Domiter, stalni član Jazz orkestra Hrvaškega HGM Jazz Orkestar, eden najboljših slovenskih basistov Tadej Kampl in kitarist ter autor Igor Bezget, že nekaj le eden vodilnejših kitaristov domače scene improvizirane glasbe, jazza ter etno glasbe in seveda že omenjeni Sebastijan Duh na klaviaturi.
NOVA POPEVKA je novi glasbeni val, ki prihaja iz Maribora in se naslanja na svojo legendarno predhodnico le v smislu kvalitete avtorskih zmogljivosti, drugače pa črpa iz modernejših zvrsti soula, jazza, bluesa in šansona.
Najbrž še ni nikdar prišlo iz Štajerskega konca toliko glasbenega zadovoljstva v enem samem paketu.
Vabljene in vabljeni. Vstopnine ni!
Novico je napisal uporabnik kibla.