Meghan Markle in princ Harry na nedavnem obisku v Maroku. Foto: AP
Meghan Markle in princ Harry na nedavnem obisku v Maroku. Foto: AP

Med gostjami sta bili med drugimi Serena Williams in stilistka Jessica Mulroney, več dni dolgo slavje pa je zajemalo kosilo v restavraciji Ladurée, večerjo v Polo Baru, nakupovanje v luksuzni otroški trgovini Bonpoint in večerno druženje v luksuzni suiti Mark Hotela na Manhattnu, kjer stane ena noč 75.000 dolarjev.

Vse skupaj naj bi stalo okoli 200.000 dolarjev.

Nosečniška garderoba Marklove je kar sedemkrat dražja od garderobe njene svakinje Kate. Foto: AP
Nosečniška garderoba Marklove je kar sedemkrat dražja od garderobe njene svakinje Kate. Foto: AP

Čeprav so odzivi javnosti na zabavo segali od apatičnosti do popolne evforije, da se je 37-letna Meghan končno vrnila v ZDA, najmanj ena oseba, povezana s kraljevo družino, nad razsipnostjo Američanke, ki se je je na Otoku oprijel vzdevek "težavna vojvodinja", ni bila najbolj navdušena.

"Nosečniške zabave so zelo ameriške," je za Us Weekly povedal Dickie Arbiter, nekdanji tiskovni predstavnik britanske kraljice Elizabete II. "Tu v Veliki Britaniji tega ne počnemo. Bilo je malce pretirano, kar se tiče stroškov in kako je odpotovala tja."

A kot so hiteli pojasniti Marklovi naklonjeni mediji, so za zabavo v resnici plačali Meghanini prijatelji, kot je to navada za tovrstne zabave pred rojstvom otroka, večji del pa je krila Serena Williams.

Draga nosečniška garderoba

Toda ni samo zabava tista, ki še vedno buri duhove. Britancem gre v nos tudi nosečniška garderoba nekdanje igralke.

Ta naj bi za vse kreacije porabila, reci in piši, 560.000 evrov, kot je naračunala spletna stran Love the Sales. To je kar sedemkrat več, kot zapravi njena svakinja Kate Middleton.

V povprečju je vsako njeno oblačilo, s katerim se je pokazala v javnosti, stalo 7.430 evrov, pri čemer je najcenejše stalo zgolj 30 funtov, najdražje pa kar 11.600 evrov.