V duhu svojega tradicionalnega slogana Nemogoče je samo beseda se bo Kereži v zadnjem tednu junija podal na svojevrstni dobrodelni podvig 24 h Pohorje 2020. V enem dnevu bo namreč poskusil opraviti čim več vzponov in spustov med zgornjo in spodnjo postajo pohorske vzpenjače. “Pohorje ni ravno mačji kašelj,” pojasnjuje Kereži, ”saj je treba na zelo kratki razdalji premagati kar nekaj višinske razlike.” Proga, vzpon in spust, je dolga približno 7 kilometrov, pri čemer je treba premagati 700 višinskih metrov.

Dobrodelni projekt, ki bo potekal iz 24. na 25. junij, je del priprav na njegova letošnja najpomembnejša tekaška izziva: Slovenska planinska pot 2020, ki ga čaka konec avgusta, in novembrski Panda Ultra Trail v kitajski provinci Sečuan.

Cilj projekta je pridobiti vsaj 16 podjetij ali posameznikov, ki so za vsak njegov vzpon pripravljeni donirati 100 evrov. Tako bi že 16 vzponov ali 1600 evrov zadostovalo za kritje kritje preostalih stroškov letovanja otrok Mladinskega doma Maribor na Kolpi.

Otroci z ultramaratoncem že trenirajo, najverjetneje pa se bodo v sklopu projekta z njim povzpeli tudi na Pohorje. “Če nam bo uspelo, bomo naredili en skupen vzpon in spust, ampak bolj proti koncu,” pojasnjuje Mariborčan. Kereži k sodelovanju vabi tudi vse ostale, da se mu pridružijo pri kakšnem vzponu ali ga pri projektu spodbujajo.

V 24 urah 16-krat na Pohorje

Športno društvo Ultra plus Robert (organizator dogodka) je izpeljalo že niz uspešnih projektov, od tega večinoma dobrodelnih. Med zadnjimi je zelo odmeven humanitarni projekt Nemogoče je samo beseda 2019, s katerim so zbirali denar za Slovensko društvo Hospic. V septembru istega leta pa tudi prvi mednarodni trail tek prijateljstva – v spomin na reševalno akcijo, ki se je zgodila med drugo svetovno vojno, piše na spletni strani športnika.