Sinful s spolnimi igračkami in pripomočki zalaga vse nordijske države. Foto: Reuters
Sinful s spolnimi igračkami in pripomočki zalaga vse nordijske države. Foto: Reuters

Danska je zaradi širjenja novega koronavirusa 13. marca uvedla določene omejitve gibanja, državljanom pa svetovala, naj ostanejo doma. Prve dni so Danci uživali v osami, potem pa so se – očitno – začeli dolgočasiti. In posledično je v zadnjih dneh marca in prvem tednu aprila prodaja spolnih igračk in drugih pripomočkov za popestritev spolnega življenja začela strmo naraščati.

V družbi Sinful, ki po poročanju agencije Reuters velja za največjega prodajalca tovrstne opreme v nordijskih državah, so v zadnjem tednu opazili velik skok prodaje (samo na Danskem 110-odstotni) glede na isto obdobje lani. "Veseli me, da v teh težkih časih, ko se ljudje počutijo ranljive, počnemo nekaj lepega," je dejala solastnica družbe Mathilde Mackowski.

Ob tem je pojasnila, da jim je najbolj poskočila prodaja spolno obarvanih iger in igračk za popestritev spolnosti parov, najbolj prodajana te dni pa sta njihov "Paket za 10-dnevni ljubezenski izziv" in "Dva tedna užitka", je še povedala in razložila, da gre za nekakšna adventna koledarja, kupci pa si tako, namesto samo ene igračke oz. pripomočka, zagotovijo zabavo za 10 ali 14 dni zapored.

"Mislim, da je popolnoma naravno, da se želimo v času, ko preživljamo več časa drug z drugim, tudi malo bolj zabavati," je ob tem poudarila Mathilde Mackowski in dodala, da smo se ljudje v tem obdobju bolj posvetili svojim bližnjim, "kar se odraža tudi v spolnosti".

V družbi te dni hitijo polniti škatle s spletnimi naročili. Foto: Reuters
V družbi te dni hitijo polniti škatle s spletnimi naročili. Foto: Reuters

Najprej kupovali toaletni papir, zdaj pa ...

V zadnjem tednu po nordijskih državah (poleg Danske s spolnimi pripomočki zalagajo tudi kupce na Norveškem, Finskem in Švedskem) razpošljejo po 1500 pošiljk na dan, se je še pohvalila. A zanimivo je, da jim je prodaja takoj po uvedbi prvih ukrepov v sredini marca najprej precej upadla. "Najbrž se je to zgodilo, ker smo na začetku vsi malo zapaničarili in hiteli kupovati nujnejše stvari, kot sta toaletni papir in zobna pasta," ugotavlja Mackowskijeva.

V zadnjih dveh tednih imajo velik porast obiska tudi na spletni strani Eroti.dk, ki se posveča ocenjevanju posameznih pripomočkov in deljenju spolno obarvanih nasvetov – obisk se jim je, še piše Reuters, potrojil.

Na Danskem, kjer so prvi primer okužbe z novim koronavirusom odkrili 27. februarja, so imeli do torka potrjenih dobrih pet tisoč primerov okužbe, 503 ljudje so zaradi koronavirusne bolezni 19 umrli.